Volver al sitio

3 diferències entre l'aigua potable i l'aigua no potable

19 de noviembre de 2020

L’aigua potable és una necessitat vital per la salut i la seguretat de les persones. Malgrat això, en moltes parts del món encara hi ha població sense tenir-hi accés. Però, quina diferència hi ha entre l’aigua potable d’aquella que no ho és? En aquest article t’ho expliquem.

Tenir accés a una font d’aigua potable és una qüestió d’enorme importància. Has de saber que el consum d’aquest líquid vital, sense un control, comporta la pèrdua de vides humanes i animals. L’aigua contaminada pot causar infeccions i malalties greus. Cal, doncs, tenim molt present l’origen de l’aigua que consumeixes, així com la seva potabilitat. Beure aigua sense purificar comporta un gran risc per la teva salut. És important que coneguis les diferències.

Origen

Efectivament, l’aigua potable prové d’indrets on es pot garantir que el seu origen és un brollador natural, riu, embassament o similar. No ha de ser aigua estancada en llocs on la contaminació humana és present. En els punts on els rius i les fonts acumulen aigua que no circula hi ha, també, un risc que estigui contaminada. La causa d’aquesta contaminació poden ser purins animals o peixos morts. Els minerals que s’hi troben tenen una presència proporcionada en benefici de la nostra salut. L’aigua potable pot, tanmateix, tenir una certa proporció microbiana, molt petita.

Eliminació de contaminants

Una de les diferències essencials entre l’aigua potable i aquella que no ho és, a més de la seva qualitat, es basa en una qüestió que et pot passar desapercebuda: l’absència de contaminats. És possible, precisament, que l’aspecte de l’aigua i el seu origen et facin confiar en la seva potabilitat. Tanmateix, és important que t’asseguris que no conté elements com els nitrats, o metalls pesants. Per aquesta raó, és necessari saber si ha passat els controls adequats per garantir que sigui aigua potable. Això succeeix a les plantes d’envasament d’aigua mineral. Naturalment, aquesta és una molt bona opció que hi ha al mercat, perquè també hi ha un control sanitari que garanteix la seva qualitat.

Aspecte de l’aigua potable

L’aigua que és apte pel consum humà està sotmesa a molts controls. Passa per diferents tractaments que la fan potable, i perd les característiques conegudes: sense olor, gust ni color. Així, l’aigua que en moltes ocasions arriba a casa teva a través de l’aixeta es pot consumir, naturalment, però té un cert sabor a clor. Aquesta és una diferència respecte de l’aigua no potable. Quan no es pot consumir, l’aigua pot tenir una olor, gust i color diferents; en aquest cas, no hauríem de fer-la servir. Tanmateix podria passar que l’olor o sabor a clor fossin massa intensos; en qualsevol dels casos, doncs, seria aconsellable posar-ho en coneixement de les autoritats. D’aquesta manera, pots assegurar-te que no hi ha cap risc de beure-la.

Hi ha sistemes de purificació de l’aigua potable, com és l’osmosi inversa, que milloren extraordinàriament la qualitat de l’aigua. És molt recomanable consultar una empresa especialitzada en tractaments d’aigua, que et puguin assessorar.

Visita Cota, especialistes en tractaments d’aigua. Et mostrarem els millors sistemes de purificació d’aigua per millorar la teva salut.