Volver al sitio

3 motius pel control i la prevenció de la legionel·la després del COVID-19

21 de mayo de 2020

Aviat tornarem a la normalitat interrompuda, i els dies de confinament quedaran enrere. Comerços i negocis es posaran en marxa gradualment; caldrà dur a terme els corresponents treballs de manteniment i actualització de protocols sanitaris, per tal que l’activitat comercial, hotelera o empresarial pugui iniciar-se amb seguretat per totes les persones. La prevenció de la legionel·la també serà una d’aquestes tasques imprescindibles abans de poder obrir les portes del teu establiment.

Si el teu negoci compta amb instal·lacions d’aigua sanitària, ja deus saber que la prevenció de la legionel·la és un dels manteniments principals, en disposar de banys, piscines, instal·lacions amb conductes d’aigua sanitària, refrigeració per aire condicionat o similars.

És obligatori passar unes inspeccions oficials per poder garantir l’absència de legionel·la, un bacteri que causa la malaltia ambiental anomenada legionel·losi. També hauràs de considerar les noves mesures i protocols de prevenció per evitar contagis per COVID-19.

Després d’aquesta aturada de l’activitat a causa del confinament, toca prendre precaucions. A continuació et deixem tres motius que justifiquen fer aquest treball de manteniment i prevenció al teu negoci. Així podràs reprendre la teva tasca amb una nova normalitat, quan desaparegui la pandèmia causada per la COVID-19. La prioritat serà garantir la seguretat de treballadors i clients.

Intervenció extraordinària a les instal·lacions

És el primer pas i d’una importància capital: posar-se en contacte amb una empresa de tractaments d’aigua que sigui experta en aquests manteniments i desinfeccions. L’expertesa del seu personal realitzarà la diagnosi pertinent, observant totes les mesures que s’han de respectar en aquests moments i d’acord amb la normativa vigent. També indicaran les obligacions que, com a responsable de l’establiment, tindràs a partir d’ara.

Mira d’informar-te sobre la desinfecció amb gas ozó; un tractament no contaminant, altament eficaç i de fàcil aplicació, que arriba a totes les superfícies i espais possibles.

Pla d’autocontrol: Més necessari que mai

Encara és aviat per saber de forma concreta quins criteris es seguiran, a partir d’ara, a l'hora renovar correctament el Pla d’Autocontrol per la prevenció de la legionel·la. Òbviament ja coneixes aquest requisit normatiu, que es basa en l'anàlisi i control de la xarxa d’aigua sanitària, l’aire condicionat o els conductes d’aigua de piscina. Els experts de l’empresa de tractament d’aigua que contractis, t’ajudaran novament a actualitzar aquest Pla d’Autocontrol.

Incorporar mesures de prevenció per COVID-19

Esperem que, de manera temporal, s’hauran d’incrementar les mesures d'higiene, distanciament social i protocols d’actuació sanitària en general. Serà vital conèixer com procedir en el cas de trobar-se una persona positiva en COVID-19 entre els clients o els treballadors.

Proporcionar als teus treballadors formació per tal que la seva tasca es pugui dur a terme correctament i amb seguretat, és una actitud empresarial i laboral que ara és necessària. És molt important ser responsable i comprendre això; preservar la salut de tothom ha de ser la prioritat.

Cal mentalitzar-se que, actualment, és necessari adoptar un comportament social més preventiu que en èpoques anteriors a aquesta pandèmia.

A Cota, experts en tractaments i prevenció de la legionel·la, t'ajudarem amb aquests canvis. Parlem?