Volver al sitio

4 claus per reconèixer si una osmosi és de qualitat

20 de mayo de 2021

Una osmosi de qualitat representa la diferència entre estalvi i malbaratament, entre tranquil·litat i avaries, entre benestar i incomoditat. Però, com encertar en l’elecció de l'equip perfecte que t’ofereixi totes les garanties? A continuació t’expliquem les claus.

Si et planteges instal·lar un equip de purificació de l’aigua a la teva llar, és ben probable que et facis preguntes:

  • Com saber si és un equip d’osmosi de qualitat?
  • Aquests aparells són pràctics?
  • Realment purifiquen l’aigua amb garanties?
  • Quina osmosi és la més eficient?

Tot seguit et recopilem les claus perquè facis la millor tria del teu equip d’osmosi de qualitat.

 La qualitat i naturalesa dels filtres

El treball de filtratge de l’aigua potable és la qüestió més important de totes i per tant cal fer molta atenció. Els filtres poden ser tres, en un equip de cinc etapes: un filtre de polipropilè i dos filtres de carbó activat. La quarta etapa de l’equip la realitza la membrana, que pot eliminar partícules de fins a 0,1 micròmetres, o sigui, microscòpiques. Per acabar trobaràs el post filtre, que neutralitza qualsevol traça d’olors o sabors que encara puguin quedar a l’aigua purificada.

Existeixen equips d’una gamma superior que incorporen llum ultraviolada: amb aquesta tecnologia queda garantida l’eliminació de bacteris, virus i altres microorganismes.

Quantitat d’aigua rebutjada

Fins fa pocs anys la quantitat d’aigua de rebuig en el procés de filtratge era considerable. Però actualment trobes al mercat equips d’osmosi de qualitat que tenen un nivell de rebuig realment baix. Per exemple, alguns dels equips d’osmosi de flux directe incorporen una tecnologia més avançada; poden arribar a rebutjar menys de mig litre per cada litre d’aigua purificada. 

Has de saber que aquests aparells no necessiten acumulador d’aigua i per tant estaràs consumint aigua produïda en temps real. Sense dipòsit d’acumulació l’aigua és, encara, de més bona qualitat.

Disseny de l’aparell

També és important que valoris la funcionalitat i la qualitat els seus components. Per exemple: si el mòdul pot instal·lar-se en un espai reduït de la cuina, com darrere el sòcol o quina qualitat té l’aixeta dispensadora. Et serà igualment interessant conèixer si el panel de control és digital o si pot programar-se des d’una aplicació mòbil, etc.

Un altre indicatiu d’un aparell d’osmosi de qualitat és que aquest panel digital tingui un sistema d’alarma per detectar eventuals fuites d’aigua. Aquesta és una funcionalitat que proporciona confort i seguretat a l’hora de detectar avaries.

Consulta una empresa especialista en el sector

Els professionals d’una empresa especialista en instal·lació d’equips de purificació d’aigua són els més indicats per assessorar-te. Et podran explicar el funcionament d’aquests aparells i també els diferents tipus d’osmosi que ofereix el mercat. Mira de trobar un servei que et sigui proper. D’aquesta manera, una eventual visita, després de la instal·lació de la teva osmosi, serà més ràpida i eficient. Si tens a l’abast aquest post, podràs fer les consultes adequades i no oblidar res important.

A Cota som especialistes en equips d’osmosi de qualitat i t’ajudarem a trobar el millor aparell per la teva llar. Estem a Besalú, Girona.