Volver al sitio

4 passes a seguir per a la construcció de piscines i permisos necessaris

8 de junio de 2020

Encara ets a temps de gaudir d’un estiu fresc i divertit amb la companyia de familiars o amics. T’expliquem quatre senzilles passes sobre la construcció de piscines, que faran que puguis banyar-te ben aviat al jardí de casa teva.

Per tenir una piscina al jardí de casa s’han de fer obres i, com totes les obres, en el cas de la construcció de piscines també, s’ha de tenir primer un projecte.

Primera, el projecte

Per tenir una piscina al jardí de casa s’han de fer obres i, com totes les obres, en el cas de la construcció de piscines també, s’ha de tenir primer un projecte.

Com es fa un projecte?

Aquesta és la qüestió que et preguntes ara, de ben segur. El més recomanable és que consultis un arquitecte que tingui experiència en l’elaboració d’obres menors o majors (dependrà de la piscina que vols fer).  Així l’arquitecte t’indicarà correctament els requisits que precisaràs o, en el cas que sigui una obra major, aquest professional seria la persona indicada per realitzar el projecte proporcionant tota la documentació necessària, les dades tècniques i les fotografies de la ubicació.

Segona, llicència per la construcció de piscines

Quan l’arquitecte tingui enllestit el projecte (obra major) o l’hagis realitzat tu (obra menor), presenta’l al teu ajuntament. Per tant estaràs sol·licitant la llicència d’obres que permeti treballar sobre el terreny, complint les normatives municipals. Un cop presentada la sol·licitud, t’entregaran la llicència, si tot és correcte. Hauràs, prèviament, de pagar un percentatge sobre el pressupost total. Aquesta taxa que estipula l’ordenança municipal és de l’entorn d’un 4 % del cost total de l’obra, reflectit en la documentació. Dependrà, però depèn de cada ajuntament.

Tercera, preparar correctament la gestió de residus

També t’hauràs d’informar en el teu ajuntament sobre com gestionar els residus que generen la construcció de piscines. Caldrà que demanis a una empresa autoritzada tenir un contenidor per dipositar materials i poder ocupar l’espai públic el temps que duri l’obra. Aquesta empresa haurà de portar a terme el procés de trasllat i tractament de la runa d’acord amb la normativa establerta. És habitual que en molts municipis, el projecte que hem explicat en primer lloc ja demani un estudi de la correcta gestió de residus. Si és així, aquesta tercera passa ja la tindràs incorporada al projecte.

Quarta, buscar una empresa experta

Amb aquesta documentació ja reglamentada, és hora de trobar una empresa de la teva confiança que sigui experta en la construcció de piscines particulars. Si bé és cert que algunes d’aquestes comercials, expertes en tractaments d’aigua, tenen equips de professionals que faciliten les passes que abans t’hem explicat, adreçar-s’hi adjuntant el teu projecte de piscina és feina avançada. Si decideixes que ells mateixos elaborin el projecte de la construcció de la teva piscina, hauràs de facilitar la informació que calgui.

 

L’equip de l’empresa et presentarà el pressupost i la data de finalització dels treballs, plantejant les necessitats de mà d’obra i materials del teu projecte; quan hauràs donat el vistiplau, s’iniciaran les obres.

 

A Besalú (Girona), treballem per poder donar-te la millor de les opcions. Visita’ns a Cota, som especialistes en construcció de piscines i la dels teus somnis t’està esperant!