Volver al sitio

5 problemes de l'aigua de les piscines amb una mala hibernació

14 de octubre de 2021

 

Els problemes de l’aigua de les piscines són bàsicament cinc: un desequilibri del pH, la calç, les algues, les incrustacions i les partícules suspeses. T’expliquem què són aquests problemes, i com evitar que afectin la teva piscina a causa d’un manteniment incorrecte. Comencem! 

Quan no has realitzat una bona hibernació, et pots trobar amb diversos problemes de l'aigua de les piscines. Aquesta tasca de manteniment és molt important: permet controlar la proliferació de bacteris, algues i altres elements contaminants durant la temporada de fred. Si fas una correcta hibernació, evitaràs aquests cinc inconvenients. 

Un pH de l’aigua desequilibrat: el principal problema de les piscines sense hibernació 

Els nivells de pH fora dels paràmetres recomanats, és l’origen de gran part dels problemes de l’aigua de les piscines. Per tant, un índex del pH entre el 7,2 i el 7,6 és la base sobre la qual has de treballar. Podràs dur a terme les tasques d’hibernació amb garanties si mantens aquest rang. Però tingues en compte que la dosificació del clor, el floculant o altres productes no tindrà tanta eficàcia amb el pH descontrolat. 

La calç, un altre dels problemes de l’aigua de les piscines força habitual a casa nostra 

En el nostre territori, la duresa de l’aigua comporta fer atenció a aquesta eventualitat. Segur que sabràs que l’alta concentració de calç a l’aigua fa necessari prendre mesures a les llars; la instal·lació de descalcificadors n’és un bon exemple. Per evitar aquest problema, has de fer servir un producte anticalç. És especialment important controlar-ho durant la hibernació de la piscina. 

Les algues a la piscina 

Si la teva piscina té algues, ho notaràs de seguida: veuràs que l’aigua es torna verda i les parets i el terra tenen un tacte més suau, fins i tot relliscós. Les algues poden aparèixer per tenir un pH desequilibrat, o perquè ha plogut. La solució passa per un equilibri del pH, un bon filtratge i un algicida

Incrustacions sota la línia de flotació 

Les incrustacions solen ser de calç, però de vegades també presenten un color verd. Això significa que les algues existents a l’aigua i la calç s’han adherit al vas de la teva piscina i s’han tornat sòlides. La seva eliminació pot resultar força complicada; no queda altre remei que netejar amb productes específics. Per això, recomanem prevenir la seva aparició amb un bon programa de manteniment.  

Partícules suspeses en l’aigua de la piscina 

Són partícules que donen a l’aigua un to blanquinós i poc transparent, malgrat que tots els indicatius resultin correctes. Aquest problema apareix perquè les partícules són molt petites i el filtratge no les capta. Tanmateix no resulta difícil d’eliminar, donat que l’aigua i el vas de la piscina són nets. Tan sols cal que apliquis una bona dosi de floculant sense tenir la depuradora activada. Esperes deu o dotze hores i passes l’aspirador netejafons; el resultat serà la piscina més transparent del món! 

A Cota, t’assessoremsobre com realitzar la hibernació per evitar els problemes de l’aigua de les piscines. Contacta ara amb nosaltres.