Volver al sitio

Allò que no sabies del dispensador d'aigua per beure

10 de marzo de 2022

Un dispensador d'aigua és, com segur que ja saps, un equip compacte que proveeix d’aigua a les llars i als negocis. El que potser no sabies és allò que t'explicarem a continuació, sobre aquest sistema de tractament de l'aigua. 

Per exemple, sabies que un dispensador d'aigua pot proveir-te, fins i tot, d'aigua purificada amb gas? O que un d'aquests aparells, instal·lat a casa, contribueix a la descarbonització del medi ambient? En aquest post hem volgut descobrir-te una manera diferent de plantejar la instal·lació d'equips proveïdors d'aigua de boca a la llar o bé al teu negoci.

Sabies que pots trobar un dispensador d’aigua que també la purifica?

No totes les fonts d’aigua estan connectades a la xarxa de subministrament. El mercat ofereix, també, de dispensadors que fan servir aigua embotellada amb un dipòsit o garrafa, que es col·loca a la part superior de l’aparell. Tanmateix, hi ha dispensadors i fonts d’aigua que incorporen la tecnologia osmosi inversa. Amb aquesta tecnologia es pot obtenir aigua purificada a partir del subministrament que arriba de la xarxa. 

Instal·lant un equip d’aquestes característiques a la teva llar o negoci, disposaràs d’aigua purificada d’alta qualitat, de manera immediata. Ens referim a dispensadors d’aigua com el model HG 45 E TOP, de la marca Columbia; un equip compacte que pot dispensar 45 litres d’aigua ultra purificada, cada hora.

Sabies que alguns models poden dispensar aigua amb gas?

Efectivament, la marca Columbia, amb models com el que hem citat anteriorment també tenen la possibilitat de proveir d’aigua freda purificada amb gas. És per aquest motiu que un dispensador d’aigua com aquest representa una opció perfecta per cafeteries, negocis, oficines, etc.

Sabies que contribueixen a disminuir la petjada del carboni al planeta?

Així és, perquè l’aigua embotellada arribi al seu destí cal utilitzar el transport de mercaderies; això significa despesa de benzina i contaminació. Si es vol disposar d’aigua amb ampolles als centres comercials o als restaurants, les carreteres del territori s’han d'omplir d’emissions de gasos contaminants. Aquesta és una realitat que, inevitablement s’ha d’anar canviant, des d’una aportació individual fins a tenir una actitud global. Per això aquesta filosofia de consum de proximitat s'anomena Km0.

Imagina’t, ara, que la gran part de les famílies i negocis de Catalunya decidissin proveir-se d’aigua amb aquests equips. L'impacte ambiental seria rellevant i molt positiu.

Sabies que fer servir un dispensador d’aigua també implica reduir residus plàstics?

Si decideixes consumir l’aigua des d’un equip dispensador, reduiràs significativament els envasos de plàstic que feu servir a casa. Per tant, el reciclatge d’aquest material també serà menor. No voldríem deixar de fer menció de l’estalvi que suposa per a les famílies deixar de comprar aigua embotellada. Per finalitzar la nostra recomanació és que si decideixes instal·lar un dispensador d’aigua a la teva llar o bé al teu negoci, contactis amb empreses especialitzades. Els seus professionals sabran trobar l’opció més adient per a tu.

Vine a Cota i descobreix tot allò que necessites saber per triar el teu dispensador d'aigua. Estarem molt contents d'atendre't i assessorar-te.