Volver al sitio

Beneficis d'instal·lar una bomba de calor a la teva piscina

10 de noviembre de 2022

Una bomba de calor és un aparell molt senzill d’instal·lar, que permet escalfar l’aigua de la piscina de manera eficient i sostenible. Gràcies a aquest equip, la temporada de bany, a casa teva, pot allargar-se cinc o sis setmanes… Fins i tot una mica més. Però els beneficis no s’acaben aquí. Tot seguit, te n’expliquem els més rellevants.

És un dels sistemes més interessants per instal·lar al jardí de casa, si comptes amb una piscina. Tenir bomba de calor suposa poder-te banyar a la primavera o a la tardor, sense impressions per la fredor de l’aigua.

Primer benefici: la família estarà encantada d’allargar la temporada de bany

Efectivament, ara més que mai, donat que les temperatures solen mantenir-se més enllà de l’estiu. Has volgut refrescar-te de la calor sobtada de la tardor o de la primavera i t’has fet enrere? Això no passarà més quan tinguis la teva bomba de calor col·locada al jardí o al garatge.

Aquest aparell et permet programar una determinada temperatura per mantenir l’aigua de la piscina confortable. Els mesos de gaudi d’aquest equipament domèstic s’ampliaran significativament. És una excel·lent opció per evitar que el temps d’hibernació de la piscina duri excessivament.

Segon benefici: una bomba de calor és un aparell fàcil d’instal·lar

Les bombes de calor són equips tèrmics que s’instal·len a l’exterior de l’habitatge. La seva tecnologia permet escalfar l’aigua de la piscina a la temperatura desitjada, gràcies a l’intercanvi de calor.

Per tant, si decideixes gaudir dels seus avantatges, l’empresa especialitzada que t’instal·li aquest sistema tardarà poc a fer-ho. No hi haurà obres durant el procés, tret que sigui una instal·lació més complexa del que és habitual.

Tercer benefici: sostenibilitat, versatilitat i estalvi amb una bomba de calor

Són aparells que consumeixen molt poca energia, especialment si tries un model amb tecnologia inverter. En aquest cas, la bomba de calor permet mantenir la despesa d’energia en rangs moderats; significa que aquests equips mai requereixen grans demandes energètiques, per assolir les temperatures desitjades.

Pel que fa a les emissions de CO₂, aquests aparells són molt poc contaminants; un motiu més per decidir disposar d’una bomba de calor.

Finalment, t’interessa saber que els aparells d’última generació ofereixen una doble funcionalitat realment interessant: poden proporcionar refrigeració a la teva llar durant els mesos de més calor.

Quart benefici: fer servir la piscina és la millor manera de mantenir-la en bones condicions

És cert que, fent un correcte manteniment durant l’hivern, la piscina sempre es mantindrà en bones condicions. Però quan les jornades de bany s’allarguen unes setmanes més, el manteniment és el mateix que durant l’estiu: procés de filtratge, depuració i cloració de l'aigua de la piscina. Fer-la servir és, de fet, és la millor manera de mantenir-la neta i amb l’aigua en bones condicions.

Recorda que un cop s’acabin els banys és molt recomanable fer una hibernació de piscina. Si no pots fer-ho tu, contractar una empresa especialitzada en manteniment de piscines. Així evitaràs trobar certes dificultats en iniciar la temporada vinent de bany.

Som Cota, especialistes en manteniment de piscines i ens trobem a Besalú. Contacta amb nosaltres si necessites ajuda amb la teva piscina.