Volver al sitio

Beneficis de la desinfecció amb ozó pel COVID-19

7 de mayo de 2020

En aquestes circumstàncies extraordinàries que vivim a causa del COVID-19, com a societat estem concentrats en minimitzar la propagació d'aquesta malaltia. És vital mantenir els espais públics i privats degudament higienitzats i, en aquest sentit, tenim una eina altament eficaç: la desinfecció amb ozó.

Fa ja dècades que l'ozó s'utilitza com a alternativa per a la desinfecció de l'aigua, de l'aire i de totes les superfícies, donat que la seva eficàcia com a desinfectant està molt avalada científicament. Les empreses i els professionals en tractaments d'aigua són experts coneixedors dels seus beneficis.

Així, la desinfecció amb ozó és l'opció més beneficiosa i eficient per netejar espais públics i privats eliminant, entre altres organismes nocius, el virus SARS-CoV-2, responsable de la nova malaltia COVID-19, i que s’ha estès, malauradament, per tots els continents del planeta.

Però... Com funciona la neteja i la desinfecció amb ozó? Quins avantatges té, respecte d'altres mètodes d'higiene col·lectiva? Per contestar a aquestes i d’altres preguntes que de ben segur et planteges, comencem pel principi.

Què és l'ozó i els seus beneficis

L'ozó és un gas. Està compost per tres àtoms d'oxigen i es pot obtenir de l'aire o bé de l'aigua, gràcies a un procés que deixa passar una descàrrega elèctrica a través d'aquests elements. Aquesta electricitat provoca un reordenament dels àtoms d'oxigen presents a l'aigua i a l'aire, formant molècules d'ozó.

En aquest període de temps l'ozó, inestable per naturalesa, tendeix a buscar partícules i organismes per oxidar-los, tot deixant anar un dels àtoms d'oxigen que forma la seva composició. Finalment la partícula, bacteri o virus queda destruït per efecte de l'oxidació i l'ozó perd un àtom, convertint-se novament en O2. Un valuós benefici és el seu estat gasós, que accedeix a tots els espais.

Fent una referència a la pandèmia que ens afecta tan directament, la desinfecció amb ozó causa una destrucció de les membranes del virus responsable de la COVID-19. Aquest queda totalment neutralitzat perquè perd la capacitat d'acoblar-se a les nostres cèl·lules, i per tant el risc d'infecció, rèplica i propagació desapareix. Això significa un benefici capital en aquests moments.

Com t'explicàvem abans, l'ozó té una alta capacitat de destruir organismes, partícules, fongs, virus o bacteris. Per les persones és perillós en la mesura en què nosaltres som organismes vius. En aquest sentit, els tècnics experts en aquest tractament de desinfecció han de protegir-se i actuar amb molta precaució. Quan decideixis fer un tractament de desinfecció amb ozó, mira de trobar una empresa especialitzada de total confiança.

Àrees d'aplicació de l'ozó

Podríem acabar afirmant que és aplicable a tots els sectors. En l'àmbit sanitari, evidentment, però també en sectors públics municipals, empreses, comerços, etc.

La desinfecció de superfícies amb ozó és amplíssima, en la mesura que utilitzar aquesta tecnologia no deixa residus contaminants (tan sols oxigen). És un procés innocu i saludable per persones, plantes i animals. Remarcar que aquest tractament és tres mil vegades més desinfectant que el clor, i set mil vegades més que el llegiu.

A Cota tenim el tractament de desinfecció d'ozó més adequat per a les teves instal·lacions. Vols més informació?