Volver al sitio

Beneficis dels descalcificadors en les comunitats de veïns

29 de febrero de 2024

Els beneficis dels descalcificadors d'aigua en les comunitats de veïns són els mateixos que els que podries tenir instal·lant un equip domèstic. Aquests sistemes s'assemblen molt als que
s'instal·len a altres edificacions com cases, apartaments o negocis. Però ofereixen més capacitat i una excel·lent eficiència, que cal remarcar.

Formes part de la teva comunitat de veïns i us heu interessat per la instal·lació d’un d’aquests equips? Llavors has de conèixer els beneficis dels descalcificadors d’aigua comunitaris.

Com a experts en aquests aparells, sabem que l’aigua a Catalunya és de gran duresa. Per aquest motiu, sempre recomanarem la col·locació de sistemes descalcificadors, tant als habitatges, com a les comunitats de veïns.

En una edificació, on hi ha diversos habitatges,garanteixen moltes menys avaries en el sistema de circulació de l’aigua potable. Tenint en compte que les factures comunitàries solen ser importants, aquest seria el primer benefici remarcable.

Un dels beneficis dels descalcificadors: la protecció de les canonades comunitàries

Instal·lant un descalcificador comunitari, les canonades queden lliures de calç. L'aigua calcària pot causar obstruccions en les canonades, fuites, inundacions, etc. Hi ha casos d’edificis on les conseqüències han estat danys estructurals a l'edifici.

En canvi, amb un sistema de descalcificació la vida útilde les canonades s’allarga. Això significa que una comunitat de veïns que instal·li un descalcificador pot estalviar molts diners en costos de reparació.

Un descalcificador comunitari també pot ajudar a millorar el flux d'aigua que circula per les canonades. Per tant, optimitzarà l'eficiència del sistema de distribució de l’aigua.

És una acció preventiva que pot ajudar a prolongar la vida útil dels conductes, una estructura bàsica dels edificis.

Un altre benefici: els equips descalcificadors per a comunitats són molt eficients

Els descalcificadors per a comunitats de veïns solen funcionar amb un sistema de resines de polifosfats.

Les resines de polifosfats són més eficaces que les resines sòdiques per eliminar la calç de l'aigua. Això es deu al fet que les resines de polifosfats formen una pel·lícula més gruixuda que les resines sòdiques.

 

Beneficis que augmenten el benestar: menys detergents i productes per a la pell

L’aigua amb un alt nivell de calç en suspensió pot dificultar la dissolució dels detergents i els resta eficiència. Fixat que un descalcificador per al teu edifici contribueix notablement a reduir la quantitat de detergent i suavitzant necessaris. Això ja suposa un estalvi econòmic en la despesa d’aquests productes i també una millora en la sostenibilitat domèstica.

Pel que fa a les cremes per hidratar la pell o per calmarles picors, t’interessa saber aquest detall: molts problemes cutanis com al·lèrgies, sequedat o dermatitis atòpiques són irritacions provocades per l'aigua amb calç. Per tant, amb un descalcificador a l’escala, també es beneficia la salut de tota la família.

Protegir els electrodomèstics i les calderes d'aigua

Efectivament, l’aigua amb calç fa mal bé els electrodomèstics, reduint la seva vida útil. A més, l'aigua descalcificada circula millor per aquests aparells domèstics: rentaplats, rentadores, aires condicionats, calderes, etc. Això, òbviament, millora el seu rendiment i redueix la despesa energètica.

Cal saber que la combinació de l’aigua calenta i calç, que es dona amb l’aigua de gran duresa forma incrustacions calcàries que fan malbé tota mena de superfícies i conductes; és una de les principals causes d’avaries en els aparells electrodomèstics.

Contacta amb nosaltres si necessites informació sobre els beneficis dels descalcificadors comunitaris. Som Cota, experts en tractaments d’aigua i ens trobem a Besalú, Girona. Estarem molt contents de poder-te atendre.