Volver al sitio

Cada quants litres regenera un descalcificador?

29 de septiembre de 2021

 

Un descalcificador és necessari a la llar o al teu negoci, donat que l’aigua del nostre territori té un nivell alt de calç. El seu bon funcionament implica un procés de regeneració de la resina, un dels components principals dels descalcificadors. Però, cada quants litres ha de regenerar un descalcificador? Aplica uns càlculs senzills, que t’expliquem a continuació. 

Els equips descalcificadors d’aigua aporten grans beneficis i eviten preocupacions  

Un descalcificador fa possible allargar la vida dels teus electrodomèstics i evita avaries preocupants en calderes o en les canonades. Són aparells que fan estalviar detergent per la roba i cremaper hidratar la pell, més irritada amb la calç. Els cabells també et queden molt més macos, rentats amb aigua descalcificada. Fins i tot els aliments cuinats en una llar amb descalcificador, tenen millor gust.  

Instal·lar un d’aquests equips no és res més que una inversió molt intel·ligent; gaudiràs de beneficis considerables tenint en compte la gran duresa de l’aigua, a casa nostra. Et pot evitar preocupacions i significa un gran estalvi domèstic o empresarial. Ara bé, cal saber com fer el manteniment correcte per tenir-lo sempre en les millors condicions. Tot seguit t’expliquem una de les coses més importants pel bon funcionament del teu descalcificador: cada quants litres regeneren aquests aparells. 

Procés de regeneració de la resina del teu descalcificador 

Et recordem que aquests equips necessiten fer una regeneració periòdica de la resina, incorporada al seu sistema de filtratge. Aquesta és la responsable de l’intercanvi iònic que capta la calç i ho fa amb aigua i sal. Quan la resina queda saturada de calç és el moment de fer la regeneració. Els aparells actuals tenen un sistema de regeneració que es programa i necessites tenir clar quants litres d’aigua es poden filtrar en el tu cas: a la llar o bé a l’oficina. 

Cal que coneguis, per tant, aquestes dades:  

  • el volum, en litres, de resina del teu descalcificador  
  • sal necessària per filtratge òptim 
  • duresa de l’aigua de la zona (utilitza un mesurador de duresa de l'aigua o consulta amb una empresa especialitzada

Calcula cada quants litres s’ha de fer una regeneració de resina 

Esbrina, en un primer terme, la capacitat de filtratge del teu equip descalcificador, amb aquest càlcul: 

Capacitat de filtratge = volum en litres de la resina multiplicat pels litres de sal utilitzada  

Dels paràmetres del volum de resina i la sal necessària t’informaran els professionals de l’empresa instal·ladora del teu equip. Un cop tinguis la capacitat de filtratge calculada, podràs fer la divisió següent: 

Capacitat de filtratge, dividit per l’índex de duresa de l’aigua 

El resultat és una xifra calculada en litres; la quantitat màxima d’aigua filtrada entre dues regeneracions. Serà del tot aconsellable, per tant, que tu o bé l’empresa instal·ladora feu servir aquesta dada important per programar les neteges. Si es filtra més quantitat de litres sense netejar la resina, l'aigua no quedaria correctament descalcificada. A més, hi ha més possibilitats que l'aparell presenti incidències de funcionament, que repercutirien en la seva eficiència. 

Estem a Besalú, Girona, sempre a la teva disposició. Contacta amb nosaltres si vols instal·lar un descalcificador a l'oficina o a la llar. Som Cota, especialistes en tractaments d'aigua.