Volver al sitio

Característiques de les piscines d’obra

27 de abril de 2023

Les piscines d'obra són les que s'instal·len més sovint, a cases que disposen d'un espai exterior com un jardí... O a les comunitats de veïns que tenen zona comunitària. No són tan diferents de les altres piscines que es poden tenir, però sí que hi ha uns elements i característiques particulars.

En aquesta ocasió volem informar-te sobre quines són les particularitats i els elements característics de les piscines d'obra. Si enguany has decidit fer-te una piscina construïda, o a la comunitat de veïns us esteu plantejant tenir-ne una, aquest post serà ben útil per a prendre bones decisions. Prepara't per gaudir de l'estiu amb una equipació refrescant i confortable, que enamorarà tothom.

Principal característica de les piscines d’obra: el vas s’ha de construir

Efectivament, ja que en les piscines prefabricades o en les piscines desmuntables, el vas de la piscina ja està fabricat: en les primeres solen utilitzar-se material resistent com la fibra de vidre o el polièster. En les segones es tracta d’un contenidor flexible de PVC (clorur de vinil) o similar.

En canvi, si et fas instal·lar una piscina d’obra, els materials utilitzats són els que una obra convencional; els mateixos que trobaries en una casa feta d’obra.

Després de l’excavació del forat per la piscina d’obra: totxos i morter

Una empresa especialitzada en la construcció de piscines necessitarà aquests materials per fer el mur en paredó. Si bé és cert que comporta més feina i més temps... Construir-la d'obra comporta un avantatge rellevant: la mida, la profunditat i també la forma de la teva piscina pot ser totalment personalitzada.

Un cop s’ha dut a terme aquesta tasca de maçoneria és necessari reforçar-la, amb estructures d’acer per formigó; igual que en l’obra d’habitatges.

Estructures d’acer per formigó

Són estructures de varetes d’acer, soldades, que van formant una estructura per tot el perímetre i que també col·loquen en el llit de la piscina.

És molt semblant al forjat d'acer i formigó que es realitza en la construcció. Així es reforcen les parets de totxo. Pel que fa al llit de la piscina, se sol fer servir una capa de grava i aquesta mateixa estructura. A continuació el material emprat és el formigó.

Formigó gunitat

Aquest formigó gunitat, combinat amb l’armadura d’acer dona com a resultat una estructura forta, de gran resistència i durabilitat; la millor garantia per a la teva piscina.

El formigó gunitat es dispara a pressió tant en els murs com en el llit. Després venen les feines d’allisat, la impermeabilització i l’alicatat amb tessel·les de ceràmica, mosaic o trencadís.

Els acabats, a les piscines d'obra: una altra característica diferenciadora

Els acabats, en aquests tipus de piscines, sovint li confereixen un toc d’elegància, de confort i qualitat... A més de poder-los triar gairebé a mida, de personalitzar-los al teu gust. Si decideixes fer-te una piscina d’obra, podràs triar la col·locació de sortidors, les escales o altres elements ornamentals. El resultat serà un espai, al teu jardí, on gaudir de moments de relaxació, diversió i confort per a tota la família.

Posa’t en mans d’un equip professional, especialitzat en la construcció de piscines. Es posaran en marxa per fer realitat el teu projecte.

Som Cota, especialistes en piscines i ens trobem a Besalú, Girona. No esperis més per gaudir de la millor temporada de bany amb la teva piscina d’obra.