Volver al sitio

Com és l'aigua obtinguda mitjançant l’osmosi?

4 de noviembre de 2021

L’osmosi és un procés natural mitjançant el qual es pot obtenir aigua purificada sense partícules, metalls i altres elements contaminants. T’explicarem que, en la seva filtració amb un sistema d’osmosi inversa, l’aigua passa per diferents fases. Així va adquirint la seva puresa i les característiques tan beneficioses per a les persones. En aquest sentit, consumir aigua filtrada amb l’osmosi pot ser una solució d'estalvi, salut i sostenibilitat.   

I és que l’aigua és el bé natural més valuós i imprescindible que consumim. Per aquesta raó, cal que trobis la manera d’obtenir-la purificada i amb totes les seves qualitats. L’osmosi inversa aconsegueix eliminar, de l’aigua de la llar o bé del negoci, moltes partícules contaminants i, per tant, perjudicials per a la salut. 

Les diferents fases de filtratge del teu equip d’osmosi 

Si decideixes instal·lar un equip d’osmosi per purificar l’aigua, et recomanem que contactis amb una empresa especialitzada. Els seus professionals podran assessorar-te sobre l’equip més adient per a la teva llar; perquè és important que et facis amb el sistema més adequat per a les teves necessitats. Un cop instal·lat, veuràs que l’aigua entra al teu equip de purificació osmòtica des de la xarxa municipal. Llavors seguirà un circuit per diversos filtres.

Filtre de sediments  

En aquesta primera fase de filtratge, l’aigua quedarà lliure de petites partícules com la sorra, els sediments o altres impureses. Aquests elements tenen una certa mida, i el filtre té una densitat suficient per captar-los. Les característiques de l’aigua ja comencen a millorar en aquesta primera etapa. 

Filtres de carbó actiu o carbó activat 

En els equips d’osmòtica trobes dos filtres que estan fets de carbó actiu o activat. La seva funció concreta dins el sistema de purificació és captar les partícules de clor que es troben suspeses en l’aigua. A conseqüència d’aquest filtratge més exhaustiu que l’anterior, l’aigua que en resulta no té ni olor ni gust de clor. Per tant, les propietats de l’aigua, ja més neta, tornen a millorar en aquesta nova fase. 

Membrana del sistema d’osmosi 

El pas per la membrana semipermeable osmòtica és, de ben segur, el procés clau de purificació. Es tracta d’un cartutx fabricat amb poliamides o polímers, i la seva porositat és realment petita: unes 0,0001 micres. Durant aquesta filtració, l’aigua queda lliure de les substàncies i partícules més microscòpiques. Per tant, amb l’osmosi inversa podràs gaudir d’aigua totalment pura sense bacteris, virus i altres micropartícules.   

Has de saber que el sistema sol incorporar un postfiltre que aporta minerals per optimitzar el gust de l’aigua pura i equilibrar el seu pH

Conclusió: l’aigua purificada amb un sistema osmòtic aporta grans beneficis i és saludable 

Efectivament, és una aigua molt recomanable per beure i aporta hidratació amb totes les garanties d’estar consumint aigua pura i res més. Sense partícules contaminants, metalls o sals que poden alterar les seves característiques i propietats. Està especialment recomanada per persones amb patologies hepàtiques i altres malalties. A més, les receptes preparades amb l’aigua tractada amb un sistema d’osmosi, són més bones i saludables.   

Vine a visitar-nos a Cota. Som especialistes en equips d'osmosi i t'assessorarem per trobar l'aparell perfecte per a la teva llar o la teva oficina.