Volver al sitio

 

Com escollir la millor bomba de calor per la teva piscina?

6 de octubre de 2022

Una bomba de calor és un equip amb la tecnologia basada en l'intercanvi de calor. Aquest sistema fa possible escalfar l'aigua de la teva piscina, de manera sostenible, sense gaire despesa energètica. La teva família i tu, podreu allargar la temporada de bany quatre o cinc setmanes més. Però...Com triar el millor aparell per a la piscina de casa? Què has de saber perprendre la millor decisió? T'ho expliquem a continuació.

Per escalfar l'aigua de la piscina i així poder-se banyar en el mesde setembre i octubre tens una excel·lent opció: la bomba de calor. Es tracta d'un aparell que permet de manera senzilla i sostenible escalfar l'aigua. Si l'instal·les, la temperatura de l'aigua serà tan agradable que podreu gaudir força més temps de la piscina d'obra o piscina desmuntable. Les característiques principals que has de conèixer per triar la bomba de calor ideal per a tu, són
les que segueixen.

La potència en una bomba de calor

La potència és una de les prestacions que més influeixen en la triade la bomba de calor per a la piscina. Com més alta és la potència, més gran pot ser la piscina… O més quantitat d’aigua es podrà mantenir a la temperatura desitjada.

Per donar-te un referent, un equip que compti amb 5,20 kW de potència podrà escalfar uns trenta-cinc metres cúbics d’aigua.

No obstant això, nosaltres sempre et recomanarem que facis un càlcul acurat. En aquest sentit, cal tenir present:

  • El volum exacte d’aigua de la piscina. 
  • Quanta estona vols tardar per escalfar l’aigua. 
  • Quina temperatura farà a l’exterior, en finalitzar la temporada de bany. 
  • Si la piscina compta amb una manta tèrmica per preservar la temperatura. 

Les empreses de tractament d’aigua, especialistes en manteniment de piscines,fan aquests càlculs per trobar la bomba de calor més adient. No dubtis en contactar amb aquests professionals.

La qualitat dels elements integrats en la bomba de calor

Per tal que compris l’aparell amb les mides i potència correctes ja saps quepots posar-te en mans d’especialistes en piscines. Aquestes empreses ofereixen diferents models i fabricants diversos i és interessant que els preguntis per dues qüestions:

  1. Per la qualitat de l’intercanviador. Aquí la nostra recomanació és que porti l’espiral de titani. 
  2. Per les característiques del líquid refrigerant. Un altre element clau per triar una bomba de calor per piscina, d'alta qualitat. 

Tecnologia inverter: garantia d'estalvi i de sostenibilitat

Per què t’aconsellem que et fixis en aquesta qüestió? Doncs perquè una bomba de calor amb la tecnologia inverter està específicament dissenyada per proporcionar un estalvi energètic molt rellevant. Aquests aparells poden arribar autilitzar fins al 30% menys d’energia que les bombes de calor que no incorporen aquest sistema. Per tant, no tan sols obtindràs més estalvi, sinó que estaràs fent un ús més sostenible i responsable de l’energia.

Necessites assessorament per triar la bomba de calor adequada per a la teva piscina? Vine a veure'ns a Cota, especialistes en piscines i tractaments d'aigua. Trobarem l'equip ideal pera tu.