Volver al sitio

Com mantenir l'aigua de la piscina després de l'estiu

9 de septiembre de 2021

 

L’aigua de la piscina durant la temporada de bany es manté neta perquè es filtra cada dia. Però ara s’acaba l’estiu i toca preparar la piscina per la seva hibernació. Nosaltres hem recopilat, per a tu, tres senzilles tasques que mantindran l’aigua perfecta després de l’estiu.   

Després de l’últim bany i aquell berenar per acomiadar la temporada de bany, arriba el moment de deixar de gaudir de la teva piscina. Segur que, com nosaltres, ets amant de la tasca ben feta i duradora… Tanmateix aquest treball per mantenir l’aigua de la piscina serà eficaç i no serà feixuc, en absolut. Només et calen tres accions. 

Primera acció: neteja del vas i aplicació de floculant 

Aquesta feina la pots fer amb un raspall de piscina amb perxa llarga. Repassa totes les parets del vas i també el fons. L’operació haurà desincrustat la brutícia. Un cop feta la neteja de les parets i també altres elements com l’escala, hauràs d’aplicar floculant; es tracta d’un producte que fa precipitar totes les partícules en suspensió. Reparteix la quantitat de producte aconsellada en les instruccions. Mira d’aplicar el floculant per tota l’aigua de la piscina i espera un dia. 

Segona acció: aspiració del fons i filtratge 

Passades les vint-i-quatre hores, ja serà el moment que facis servir un altre raspall, l’aspirador. Aquest accessori porta un tub succionador connectat a la piscina; com en altres ocasions, recorda que dins el tub no hi ha d’haver aire, perquè no succionaria bé.Posa el filtre de la depuradora amb posició “netejafons” i passa l’aspirador suaument pel fons. Un cop fet això, has de posar en marxa la depuradora pel seu filtratge en la posició “skimer”. Amb quatre hores serà suficient. 

Tercera acció: control dels nivells de clor i pH 

El nostre consell més fervorós és que mantinguis equilibrats els dos paràmetres principals: el nivell de clor i l’indicatiu de pH. El secret de tenir l’aigua de la piscina sempre en perfecte estat, és aprendre a mantenir aquest equilibri. Mira de tenir el pH i de clor de l’aigua entre els valors següents:     

  • La tolerància del pH és de 7 a 7,5 
  • El clor s’ha de trobar entre 0,6 i 1 ppm (partícules per milió) 

Acabar la temporada fent una bona preparació de l’aigua, garanteix una llarga vida ala teva piscina 

Finalment, voldríem recomanar-te el nostre blog, on trobaràs articles molt interessants per cuidar la teva piscina: consells per un manteniment correcte, piscines de cloració salina o com fer la hibernació.   

No dubtis en demanar assessorament a especialistes i constructors de piscines. Per experiència sabem que no hi ha sensació més gratificant que, amb l’arribada de la primavera de l’any proper, tinguis l’aigua de la piscina neta, brillant i transparent. Així podràs gaudir de banys agradables i segurs des del primer dia. 

Som Cota, especialistes en manteniment i construcció de piscines. Connecta amb nosaltres i t’ajudarem a mantenir l’aigua de la piscina en perfectes condicions.