Volver al sitio

Com posar a punt l’aigua de la piscina per gaudir de l’estiu?

18 de junio de 2020

Penses que posar a punt la piscina és complicat? Segueix aquestes pràctiques i senzilles recomanacions i en tres dies l’aigua de la teva piscina serà la més neta i brillant de totes. Comença ara mateix i gaudeix-la tot l’estiu!

Productes necessaris

Els productes i accessoris  que hauràs de comprar, per posar a punt l’aigua de la piscina són els següents:

Analitzador de pH i clor

Et permetrà controlar els nivells de clor i també del pH. Els valors correctes d’aquests dos paràmetres indispensables per mantenir l’aigua neta i saludable són de l’entorn d'1 pel que fa al clor i entre 7,2 i 7,6 en el cas del pH.

Netejafons de piscina

El netejafons, acompanyat de la mànega d’aspiració, et serà molt útil per recollir partícules que queden dipositades en el fons i en les parets del vas de la teva piscina.

Clor en pastilles i clor granulat d’acció ràpida

En pastilles, per fer un manteniment ordinari i el granulat d’acció ràpida, per tractar l’aigua després de la hibernació.

Producte antialgues i floculant

Per mantenir la teva piscina lliure d’algues i per fer precipitar partícules i brutícia.

Incrementador i reductor del pH

Per poder mantenir els paràmetres del pH dins nivell saludable.

Com posar a punt la piscina

Si segueixes aquestes indicacions, mirant de realitzar les operacions en ordre, posar a punt l’aigua de la piscina no durarà més de tres dies. No obstant això, pot passar que aquest procés s'allargui una mica més perquè la teva piscina estigui més deixada, la qual cosa passa sovint... No cal amoïnar-se!

Posiciona les aixetes de l’arqueta, una a “neteja fons” i l’altre a “filtratge”. Per fer aquests canvis de posició de les aixetes, segueix indicacions del fabricant. A continuació endolles la mànega del netejafons  a l'orifici que té la paret de la piscina just per aquesta funció. Comença a passar el raspall per les parets i el fons del vas.

Segueix amb la posició de filtratge i canvia la posició de ‘netejafons’ a ‘skimmer’. Aplica el clor granulat d’acció ràpida i deixa filtrar durant 24 hores. Les hores de filtratge faran molta feina.

Ara ja pots posar una o dues dosis de clor (dins l’skimmer)  i esperar que el filtratge de la piscina vagi purificant l'aigua. La notaràs cada vegada més neta i transparent. Això t’ajudarà a veure el fons de la piscina. Realitza una segona passada amb el netejafons.

Analitza l’aigua amb el kit per mesurar el pH i el clor. Si els paràmetres no són correctes, pots aplicar el reductor o incrementador de pH. Si el clor és baix, aplicar més clor i si és alt, cal filtrar més.

Ja està! Només cal que controlis el seu manteniment fent les operacions explicades abans. Recorda que és important tenir sempre a l’abast els productes i accessoris que et relacionem al principi d’aquest post.

Per si és del teu interès, existeix una alternativa a aquest manteniment: la cloració salina.

Vine a Cota. Estem a Besalú i t’assessorem per posar a punt la piscina i gaudir de l’estiu!