Volver al sitio

Com posar a punt la teva piscina per l'estiu: coses a tenir en compte!

8 de junio de 2023

Toca posar la piscina a punt! Per fi ha arribat la temporada de bany, i cal que ho tinguis tot preparat per passar un estiu inoblidable. Com ja sabràs, si visites el nostre bloc de notícies sobre l'aigua i el seu entorn, podem ajudar-te. Per això, hem recopilat aquests consells ideals per fer una posada a punt ràpidament. Són tan fàcils d'aplicar que tindràs la piscina perfecta i cristal·lina de seguida. Així que no perdis ni un dia més i posa-la a punt!

Primer pas per posar la piscina a punt: verificació i equilibrat de l'aigua

Després de l’hivern, és important verificar i equilibrar els nivells químics de l’aigua de la piscina. Comença mesurant els nivells de pH, alcalinitat total i clor lliure. Ajusta el pH a un rang entre 7,2 i 7,6 utilitzant un incrementador de pH o un reductor, segons calgui. El nivell que has d'aconseguir és una alcalinitat total d'un rang entre 80 i 120 ppm (parts per milió).

Finalment, assegura't que el nivell de clor lliure estigui entre 1 i 3 ppm (partícules per milió). Si els nivells de clor són baixos, afegeix una quantitat adequada, segons les instruccions del fabricant. Per iniciar una bona temporada d’estiu, nosaltres, com experts en manteniment de piscines, recomanem un tractament de xoc.

Tractament de xoc amb clor lliure per posar la piscina a punt

Això ajudarà a eliminar qualsevol bacteri o microorganisme residual i deixarà l’aigua llista per al seu ús. Segueix les instruccions del fabricant per determinar la quantitat adequada de clor que cal utilitzar. És molt important que t’asseguris que els nivells tornen a ser normals, abans de permetre que ningú entri a la piscina.

Neteja a fons el vas de la piscina

Un cop acabat l'hivern, és probable que la teva piscina acumuli fulles, branques, brutícia i altres deixalles a l'aigua i al fons. Comença per eliminar manualment totes les deixalles visibles amb una xarxa o un skimmer. A continuació, utilitza una aspiradora de piscina o un robot netejafons en l’interior del vas.

Si hi ha algues presents, utilitza un raspall de piscina per fregar les àrees afectades. L’última fase és netejar els cistells dels skimmers i els filtres de la bomba depuradora. Així t’assegures que el sistema de filtració funcionarà correctament durant l’estiu.

L’aplicació d’un floculant i un algicida

Després de la neteja inicial és recomanable fer servir dos productes: un floculant i un algicida, que serveixen per eliminar les partícules suspeses i prevenir el creixement d'algues, respectivament.

  • El floculant: farà que l'aigua es torni més transparent en agrupar les partícules fines, facilitant-ne l'eliminació pel sistema de filtració.
  • L'algicida: evitarà la formació d'algues, que poden fer que l'aigua es torni verda o tèrbola.

Recorda que són productes químics: cal usar guants i seguir les instruccions del fabricant. Assegura't de deixar passar prou temps perquè es dispersin i actuïn abans de continuar amb més treballs de manteniment.

Som COTA, especialistes en manteniment de piscines. Ens posem a la teva disposició, si el que necessites és posar a punt la piscina per aquest estiu. Contacta amb nosaltres quan ho necessitis!