Volver al sitio

Com pot afectar a la teva salut la duresa de l'aigua?

15 de febrero de 2024

La duresa de l'aigua és causada per un nivell alt de partícules de calç suspeses en l'aigua. Es tracta d'un problema característic ben present a Catalunya, que té dos inconvenients principals: el primer és l'econòmic, el més conegut. El segon té a veure amb les afectacions per a la salut. Malgrat que no es conegui tant, és realment així; moltes malalties cutànies les genera l'ús d'aigua sense descalcificar.

Les conseqüències econòmiques de fer servir l'aigua sense descalcificar segur que ja les coneixes: avaries costoses i electrodomèstics fets malbé. Però els problemes de salut que causa la duresa de l'aigua són força desconeguts.

La duresa de l'aigua: responsable de molts problemes a la pell

Els pateixen persones amb la pell sensible, seca o delicada... O la mainada, que sempre és més vulnerable: brots atòpics, irritacions, sequedat, etc. Sovint, membres de moltes famílies suporten resignadament aquestes afectacions, desconeixent que tenen una causa molt específica: la duresa de l’aigua. De fet, també provoca irritacions als ulls, als cabells i a les mucoses, de tal manera que l’ús de gotes, cremes i locions es torna imprescindible. Després, durant l’estiu, quan la pell de tothom rep banys d’aigua de mar o de piscines amb cloració salina, les irritacions es redueixen força o marxen del tot. Et sona, oi?

T’agradarà saber que tots aquests inconvenients, i la gran despesa en cremes, poden evitar-se amb un bon sistema descalcificador. Com a experts en tractaments d’aigua ho sabem prou bé, i per això te’ls recomanem fervorosament. Aquí et mostrem detalls sobre alguns equips de gran eficiència.

Descalcificador Kinetico Compacte 2050 C 3/4"

Es controla amb un sistema de vàlvula volumètrica. És totalment automàtic i està equipat amb bypass d'aïllament i vàlvula mescladora de duresa residual.

El descalcificador Kinetico Compacte 2050 C 3/4" és una solució eficaç per eliminar la calç de l'aigua, sense renunciar a la comoditat i l'estalvi.

Descalcificador Watermark 30

Sistema equipat amb la vàlvula WS460, que controla el funcionament. També incorpora un bypass d'aïllament, vàlvula mescladora de duresa residual i programador electrònic.

Aquest model destaca pel seu baix consum de sal i aigua, gràcies a un programador electrònic d'avançada tecnologia. A més, és ben interessant el seu mode vacances, que permet realitzar petits rentats, sense consum de sal, durant les absències. Aquesta opció és ideal per mantenir la qualitat de l'aigua a la llar, fins i tot quan no hi ha ningú.

Descalcificador Denver Plus 12,5 3/4"

La unitat de control del sistema vàlvula volumètrica Denver 180 ve equipada amb dipòsit PRFV; la unitat on es realitza l'intercanvi iònic. Està construïda en polietilè reforçat amb fibra de vidre. També té distribuïdors superiors i inferiors per traspassar l'aigua a la resina.

És ideal per a habitatges petits o amb espais reduïts. A més, el seu disseny modern i minimalista els fa fàcils d'integrar en qualsevol decoració. Els descalcificadors compactes i de disseny són una bona opció; ideal si busques una solució eficaç per eliminar la duresa de l’aigua sense renunciar a l'estètica.

Descalcificador Watermark WS650 655

És un sistema que ve equipat amb la vàlvula watermark sèries WS650 o WS655 volumètrica. L’equip està totalment automatitzat i compta amb bypass d'aïllament i vàlvula mescladora de duresa residual.

Entre els seus avantatges, trobaràs la possibilitat de programar fàcilment els paràmetres de funcionament: el volum de consum i la freqüència de regeneració de la resina, entre altres.

Tots aquests descalcificadors es troben a la teva disposició a les nostres instal·lacions. Vine a visitar-nos a Besalú, Girona. Som Cota, experts a tractar la duresa de l’aigua.