Volver al sitio

Com realitzar el manteniment de la teva piscina?

30 de marzo de 2023

El manteniment de la piscina és essencial si vols tenir una temporada de bany llarga i segura per totes les persones que la gaudeixin. Si és el primer any que tens aquesta equipació a casa, has de posar en pràctica els següents consells. T'ajudaran a dur a terme la neteja de l’aigua, de la manera més senzilla, efectiva i pràctica.

Si a casa estreneu piscina aquesta temporada 2023, et portem un article que et serà de gran utilitat. Volem resumir-te com es fa un correcte manteniment de la piscina per tenir-la increïble durant l'estiu.

Primer pas: els nivells de pH i clor de l’aigua

Per aplicar els productes adequats, primer has de conèixer els nivells de pH i clor que té l'aigua. Pots analitzar-la i determinar quins nivells tens, amb un analitzador de pH i de clor. Normalment, el mateix equip serveix per mesurar els tots dos indicatius.

La importància del pH en el manteniment de piscines

El pH de l’aigua ha de tenir un equilibri entre 7,2 i 7,6 ppm (parts per milió). Amb aquests nivells no tindràs els típics inconvenients que sorgeixen:

  • Corrosió dels elements metàl·lics de la piscina i avaries (si el nivell és inferior a 7,6 ppm)
  • Irritació de la pell, ulls i mucoses o proliferació d'algues (si el nivell supera els 7,2 ppm)

Si et trobes que el pH de l'aigua és alt, hauràs d’aplicar reductor i si no arriba al nivell mínim, et caldrà un incrementador.

La nostra llarga experiència en manteniment de piscines ens ha demostrat una cosa: si mantens aquest valor equilibrat, la feina restant se simplifica molt.

Garantir un nivell de clor segur i eficient

Pel que fa al clor lliure, has de mantenir una proporció entre 0,8 i 1 ppm. Al principi és una mica dificultós trobar els nivells, però en pocs dies ho aconseguiràs. Tan sols necessites un mínim de pràctica.

Et caldrà comprar clor lliure o el producte recomanat pel fabricant de la piscina… Hem de destacar que aquests equilibris en el pH i el clor faran possible l'efectivitat dels altres productes.

Quan apliquis els productes (clor, reductor pH, etc.) és necessari posar en marxa la bomba depuradora; d’aquesta manera tot quedarà ben dissolt i repartit.

Netejar el fons, la línia d’aigua i les parets de la piscina

Aquesta neteja serà una tasca ben fàcil i ràpida si tens la cura de fer-ho cada tres o quatre dies. La depuradora de la piscina amb les seves posicions de filtratge et permetrà fer-ho còmodament. Existeixen kits de neteja de piscines que poden anar-te'n molt bé per mantenir neta la línia d’aigua. Veuràs que fer circular l’aigua per l’esquimer, en posició de filtratge, també neteja gran part de fulles i petits insectes.

L’aplicació d’algicides, floculants i anticalç

Aquests són productes que s’apliquen sovint quan l’aigua té els nivells correctes de pH i clor. Tanmateix, pot passar que necessitis posar floculant per fer precipitar partícules molt petites que el filtre no captura. També és probable que l’aigua es torni una mica verda, si ha passat una tempesta amb trons; en aquest cas, aplicar una dosi d’algicida.

Pel que fa al producte per evitar les incrustacions de calç a la piscina, serà més necessari després de la hibernació de la piscina.

Recorda que sempre pots contractar un servei de manteniment de piscines. Si és així, nosaltres t’ajudarem. Som Cota, especialistes en piscines i ens trobem a Besalú, Girona.