Volver al sitio

Coneix les despeses ocultes de la calç a l'aigua

19 de enero de 2023

Les despeses de la calç poden arribar a ser importants perquè a casa nostra el nivell de duresa de l'aigua és elevat; els dipòsits d'aquest mineral, a les instal·lacions i sistemes on es fa servir l'aigua, fan malbé les superfícies de tots els seus elements. Posar-hi remei és ben fàcil… Queda't a descobrir-ho.

La calç no només representa un problema quan fas servir una aigua amb molt contingut d'aquest mineral (cuinant o dutxant-te). També hi ha unes despeses ocultes; es deriven de l'efecte que té en les superfícies i els aparells que es troben permanentment exposats a una aigua amb gran duresa, com la que tenim a Catalunya.

La calç espatlla canonades, electrodomèstics, aixetes i tota mena de sistemes de tractament d'aigua. Per això, és interessant que coneguis les despeses de la calç, ja que esdevenen una quantitat de diners força significativa. Tanmateix, aquesta qüestió de la calç a l'aigua és fàcil de resoldre amb un bon descalcificador.

Despeses de la calç en la factura del subministrament energètic

És una evidència que els sistemes tèrmics que fan servir aigua queden coberts per una capa d’aquest mineral, a mesura que es van utilitzant. Aquest recobriment actua com un potent aïllant tèrmic; en conseqüència, aquests aparells necessiten més energia i, a la vegada, són menys eficients.

Una caldera de calefacció necessitarà al voltant d’un 16% més d’energia per escalfar la mateixa quantitat d’aigua. D’altra banda, la superfície interna de les calefaccions instal·lades als diferents espais de la llar, també queden afectades. El mateix succeeix amb la superfície interna dels acumuladors que escalfen l’aigua amb energia elèctrica.

Les despeses en avaries i electrodomèstics, també s’incrementen

Les resistències dels electrodomèstics, els diferents elements d’una caldera convencional, les aixetes, les mampares d’una dutxa, etc. Els aparells i les instal·lacions tindran una vida útil més curta o hauran de ser reparats més sovint. Les despeses de la calç, en moltes ocasions, queden ocultes... Fins que arriba la factura de la reparació. D'afegitó, ocupar-se d'aquestes avaries també comporta mals de cap i estrès.

La despesa en detergents i productes per a la pell també s'incrementa

Fixa't el que pot arribar a fer a les superfícies d'aparells, sistemes que funcionen amb aigua... Imagina ara quants dels problemes de consum excessiu de detergent o de suavitzant, poden ser causats per l'efecte d'aquest mineral. Està demostrat que rentar la roba amb aigua de gran duresa demanda més quantitat de tot: sabó, suavitzant i productes per fer blanca la roba.

D'altra banda, rentar-se a la dutxa amb aigua no descalcificada augmenta les afeccions cutànies com les dermatitis atòpiques, al·lèrgies, ressecament de la pell, etc. Per tant, el consum de productes per calmar irritacions cutànies augmenta. Per això, planteja't molt seriosament la instal·lació d'un descalcificador, per eliminar la calç de l'aigua, si a casa patiu d'irritacions a la pell.

Estalvia’t les despeses provocades per la calç a l’aigua: instal·la un descalcificador

Representa la millor solució per estalviar-te despeses innecessàries i moltes preocupacions. Per aquest motiu, et recomanem que contactis una empresa de serveis tèrmics que sigui de la teva confiança i instal·lis un descalcificador. Amb aquest sistema de filtratge, garanteixes que l’aigua que arriba a les canonades de casa teva estigui lliure d’aquest mineral.

Els nostres professionals a Cota, especialistes en tractaments d'aigua i descalcificadors poden ajudar-te a triar el millor aparell per a la teva llar. Contacta amb nosaltres quan ho necessitis.