Volver al sitio

El manteniment correcte d'una piscina desmuntable

20 de agosto de 2021

El manteniment d’una piscina desmuntable durant la temporadade bany pot ser una tasca fàcil i molt ràpida. Només cal que segueixis aquestes indicacions per fer-ho correctament i sense gaire esforç. El secret és aplicar els productes adequats i realitzar una petita neteja cada tarda. 

És cert que el manteniment d’una piscina desmuntable comporta feina cada dia durant l’estiu i és molt semblant a les piscines d’obra. Però aquesta tasca pot ser tan sols una petita rutina, fàcil i efectiva, si a l'inici de la temporada has realitzat una posada en marxa

Productes que has de comprar pel manteniment d’una piscina desmuntable 

Compra clor en pastilles, d’aquelles que fan diferents accions: aquest clor porta incorporat floculant, estabilitzador, algicida i producte per eliminar fongs. Resulta, per tant, molt eficaç i pràctic perquè t’estalviaràs aplicar diferents composts químics per separat. 

Compra, també, un reductor del pH, per mantenir-lo equilibrat; l’aigua de la piscina, en constant agitació, deixa escapar bombolles de CO₂i per això, principalment, el pH disminueix. En canvi, si necessites augmentar el nivell d’aquest indicador sense productes químics, ho pots aconseguir airejant l’aigua. 

Accessoris pel manteniment de la teva piscina 

Pel que fa als accessoris, aquests són els imprescindibles: raspall per netejar el fons i la seva mànega, una xarxa per recollir fulles i un test de pH i clor. No oblidis els guants de goma per manipular els productes químics. 

Tasques de manteniment de la teva piscina desmuntable

Es redueixen a tres accions que no ocuparan més de vint minuts del teu temps, cada tarda. Organitza aquests treballs com indiquem a continuació i mira de tenir els productes i accessoris endreçats sempre al mateix lloc. Aquesta és una manera d’establir una rutina que et serà ben fàcil de dur a terme.  

Elimina partícules i fulles de la línia d’aigua 

Una vegada acabi la jornada de bany, retira les fulles i partícules que suren per sobre la línia de l’aigua. Això et permetrà veure clarament tot el fons i les parets del vas. Ara bé, el manteniment de la piscina que t’expliquem és quotidià, per tant hauràs de recollir molt poques fulles; tardaràs dos o tres minuts. 

Neteja el fons i les parets de la piscina 

A continuació, cal aspirar el fons i les parets amb el netejafons. Aquest accessori té incorporat unes files de raspalls petits que remouran les partícules i brutícia. Si fas aquesta operació cada dia, serà qüestió de deu minuts, perquè la piscina es mantindrà sense acumular gaire brutícia. 

Aplicar el clor si és necessari i activar el filtratge 

Finalment cal iniciar el filtratge de l’aigua, comprovant que l’Skimmer tingui la pastilla de clor. En uns dies sabràs quin és el temps adequat, d’acord amb el volum d’aigua: dues o bé tres hores cada tarda. Et deixem aquí una calculadora de volum d’aigua per tal que coneguis exactament la capacitat de la piscina. 

Des de Cota, especialistes en construcció i manteniment de piscines et recomanem aquestes accions fàcils i pràctiques. Contacta amb nosaltres si vols informació complementària pel manteniment d’una piscina desmuntable.