Volver al sitio

Els principals problemes amb l'aigua de les piscines

7 de julio de 2021

 

Els problemes amb l’aigua de les piscines més habituals són: el desequilibridel pH, la proliferació d’algues, una desinfecció deficient i l’acumulació decalç. Amb un bon producte multifuncions i les nostres indicacions, aconseguiràs mantenir l’aigua més transparent que mai! 

Per mantenir controlats tots els problemes amb l’aigua de les piscines, hi ha un element clau i és el nivell de pH: si mantens l’equilibridel pH ja tens bona part dels inconvenients solucionats. 

L’equilibri del pH és clau per solucionar els problemes de l’aigua de les piscines 

Tens el convenciment que apliques els productes adequats, i també les seves dosificacions, però no aconsegueixes resultats… Per quina raó l’aigua de la piscina no es veu neta i transparent

És ben probable que la causa sigui un desequilibri del pH; has d’aprendre a detectar-ho, en primer terme. El nivell d’aquest indicador tan important s’ha de trobar entre el 7,4 i el 7,8. 

Existeixen petits dispositius que et permeten mesurar aquest valor. De fet, és molt probable que ja en tinguis un, i que coneguis el procediment per analitzar una mostra d’aigua de la teva piscina. Però si necessites assessorament, pots contactar una empresa especialitzada en manteniment de piscines. Veuràs com els seus tècnics poden indicar-te com aconseguir aquest control. 

Amb un pHdescontrolat els desinfectants són poc eficaços 

Un pH de l’aigua equilibrat és la clau perquè els desinfectants que facis servir tinguin la seva justa efectivitat. És molt probable que un nivell alt de pH propiciï que productes netejadors com el clor (en la variant de triclor, especialment) tendeixin a reduir-ho. Però perden la seva eficàcia per desinfectar. En canvi, si tries aplicar clor líquid, el resultat pot ser un augment més ràpid del pH i una complicació afegida.  

En el cas contrari, amb un nivell baix d’aquest valor, l’aigua es torna més àcida. Com a conseqüència, molts elements de la piscina poden fer-se malbé ràpidament. 

Els altres problemes amb l’aigua de les piscines: la proliferació d’algues i la calç 

Si comences a veure una proliferació de les algues a la piscina (l’aigua agafa un to verd), és indicador d’una neteja deficient. Aquests micro organismes apareixen quan l’aigua de la teva piscina no està correctament desinfectada. Només cal que apliquis una dosi més alta de clor, sempre dintre de la tolerància que indica el fabricant del producte. Recorda que el clor ha d’arribar a tot el vas, i per això has de fer circular l’aigua per la depuradora. Si el problema es troba més avançat, et caldrà un antialgues. 

Les incrustacions de calç a les piscines de casa nostra, Catalunya, poden ser molt habituals: l’aigua del territori és d’una gran duresa. També existeixen productes específics per aquest problema amb l’aigua de la piscina, però avisem que la calç incrustada és difícil d’eliminar. Per això et recordem aquest consell: mira de mantenir el pH equilibrat, ja que això t’ajudarà molt a evitar aquesta eventualitat, estalviant preocupacions i diners. 

Vine a Cota, ens trobem aBesalú, Girona. Nosaltres som experts en resoldre problemes amb l’aigua de les piscines i t’ajudarem a tenir la teva en perfectes condicions.