Volver al sitio

És recomanable buidar la teva piscina a l'hivern?

4 de marzo de 2021

Buidar la piscina a l’hivern no sempre és recomanable perquè amb els sistemes de purificació actuals, sempre pots tenir l’aigua en perfecte estat. Tanmateix si esdevé una tasca a realitzar en certes temporades. Així doncs, quan és aconsellable buidar la piscina? T’ho expliquem a continuació.

Efectivament, aquest no és un treball d'hibernació que hagis de realitzar cada temporada. Et serà necessari fer-ho, per exemple, en el cas reparació o pels motius que t’explicarem ara. En canvi, és molt important evitar que la piscina romangui buida.

No és recomanable deixar la piscina buida molts dies

L’aigua protegeix el vas dels factors climàtics com el sol o les glaçades. A banda d’això, també cal que tinguis molt en compte no deixar la piscina buida per un motiu de seguretat molt vital: una piscina en aquestes condicions pot esdevenir un enorme  risc d’accident greu, especialment per la mainada.

 

Per tant, el primer pas per mantenir la teva piscina en bones condicions és tenir-la sempre plena.

El sistema de purificació de l’aigua no ha funcionat correctament

Si et trobes que has adquirit un habitatge amb piscina i aquesta no ha passat per un manteniment des de fa temps, és probable que l’equip de purificació no hagi funcionat durant molts dies. Hi haurà, doncs, un problema més complicat.  L’aigua de la piscina haurà quedat ben bruta i plena d’algues, bacteris i petits organismes. Aquest, sens dubte és un motiu molt justificat per buidar la piscina a l’hivern. En aquest cas, caldria actuar amb contundència i la nostra recomanació és contactar amb una empresa professional del manteniment de piscines. Els seus tècnics procediran a reparar els equips i t’aconsellaran en allò que necessitis.

Buidar la piscina a l’hivern per reparar el vas

És una de les raons principals que pots tenir per buidar el vas de la teva piscina. Amb el temps el recobriment sol deteriorar-se i cal que facis algunes tasques de manteniment. També en aquest cas et recomanem un especialista en manteniment de piscines; si tens la possibilitat,  contacta una empresa especialista en tractaments d’aigua. Aquests professionals et podran assessorar i repararan la teva piscina amb totes les garanties.

Renovació de la piscina

D'igual manera, per realitzar una renovació integral de la teva piscina, caldrà buidar-la. En aquest cas també és recomanable que tinguis al costat una empresa experta en manteniment i reparació de piscines. El sector de la construcció i reparació de piscines compta amb molts avenços i actualment existeixen al mercat opcions molt interessants i duradores.

Renovar l’aigua de la piscina

Aquesta és una tasca que pots realitzar cada sis o set anys. Amb els sistemes actuals de purificació i els seus productes, l’aigua es manté en perfectes condicions molts anys. No obstant això, és recomanable que facis una renovació algunes temporades. Amb això serà suficient per tenir una aigua pura i cristallina sempre; a més, constitueix, tal com ens recomana la Generalitat, una bona mesura d’estalvi d’aigua a la llar.

Si vols buidar la piscina a l’hivern, a Cota estem a la teva disposició per assessorar-te. Troba’ns a Besalú, Girona.