Volver al sitio

Gestió òptima del pH a la piscina: Consells i solucions

25 de abril de 2024

Amb l'arribada de la primavera, és fonamental revisar i controlar els nivells de pH a la teva piscina. Mantenir aquest índex en el rang adequat, entre 7,2 i 7,6 ppm (partícules per milió), és essencial per garantir un entorn saludable i eficient. No obstant això, moltes vegades, aquest aspecte passa desapercebut, generant problemes com irritacions cutànies, proliferació d'algues i deteriorament dels equips de filtració.

Importància del pH òptim

Quan el pH de la piscina és baix, és a dir, més àcid, podem observar diversos inconvenients com irritacions cutànies, corrosió en els accessoris de la piscina i una disminució en l'eficàcia dels productes de manteniment. Per solucionar-ho, és essencial aplicar un incrementador de pH, sempre seguint les instruccions del fabricant per garantir un ajust precís.

D'altra banda, un pH elevat, superant els 7,6 ppm, pot ocasionar problemes com la proliferació d'algues, una aigua poc neta i irritacions a la pell. En aquest cas, caldrà utilitzar un reductor de pH de l'aigua de la piscina, sempre seguint les indicacions del fabricant i posant en marxa l'equip de filtració.

Manteniment òptim de la piscina

Per mantenir l'aigua de la teva piscina transparent i neta, malgrat tenir els nivells de pH adients, pots trobar útil l'ús d'un floculant. Simplement, desactiva la filtració de la bomba depuradora, aplica el floculant i espera vint-i-quatre hores. Això permetrà que les partícules suspeses es precipitin al fons de la piscina, facilitant-ne la neteja posterior.

Assessorament expert

Si necessites assistència professional en el manteniment de la teva piscina, estem aquí per ajudar-te. A Cota Tractaments d'Aigua, comptem amb experts en tractament de l'aigua, dedicats a proporcionar-te assessorament i solucions adaptades a les teves necessitats específiques. Garantim un control òptim del pH a la teva piscina, assegurant una experiència de bany segura i satisfactòria per a tota la família.

Amb l'ajuda dels nostres professionals, mantindràs la teva piscina en condicions òptimes durant tota la temporada. Contacta amb nosaltres avui mateix per a més informació i prepara't per gaudir d'una piscina neta, transparent i totalment segura aquest 2024.