Volver al sitio

Hibernació de piscines: com mantenir la teva piscina durant l''hivern?

3 de septiembre de 2020
La hibernació de piscines és una de les tasques de manteniment que has de portar a terme al finalitzat l’estiu. Si tens piscina a casa, de ben segur ja ho sabràs. A continuació volem explicar-te com fer-ho fàcilment i amb la garantia de conservar l’aigua en perfecte estat.

Quan la temporada de bany finalitza i la temperatura de l’aigua comença a baixar és moment de fer la hibernació de la teva piscina. Tal vegada sigui, per tu, el primer manteniment i preparació de l’aigua de cara als mesos de fred. No t’amoïnis per res. Amb aquest post, trobaràs la informació detallada per tenir la piscina en perfectes condicions durant l’hivern.

Primera qüestió: què és la hibernació de piscines?

És un programa de manteniment que has de realitzar durant les estacions de tardor i d’hivern. Consisteix en cinc accions principals: neteja del vas de la piscina, tractament de xoc amb clor granulat i control dels paràmetres de l’aigua. Les dues últimes passes són l’aplicació del líquid d’hibernació i la protecció de la línia d’aigua. Et deixem aquest enllaç sobre hibernació de piscines, on tens una explicació detallada de cada fase del manteniment.

Aquest període d’hibernació comença en el moment que la temperatura de l’aigua baixa de quinze graus centígrads. Té una durada de sis o set mesos, això és fins al Maig de l’any següent. Recordar-te que és important que no buidis d’aigua la piscina; així evitaràs l’exposició del vas a les baixes temperatures.

Les tasques de filtratge

En aquests mesos, la intensitat del filtratge baixa, però no es deixa de fer. D’altra banda, l’aplicació dels productes que has utilitzat durant l’estiu, desapareix. Això significa que només hauràs de fer una aplicació d’aquests líquids abans d’iniciar la hibernació.

Un cobertor de qualitat

Col·locant un cobertor, la neteja del vas només l’hauràs de fer a l’inici del programa de manteniment d’hibernació de piscines. Amb aquesta protecció de lona, l’aigua romandrà neta durant tots els mesos de tardor i d’hivern, conservant una bona qualitat. Evitaràs, també, una eventual proliferació d’algues a conseqüència de la incidència directa del sol. Per últim, protegir la piscina amb un cobertor, t’estalviarà la feina de netejar les fulles i l’aigua no es glaçarà.

Producte per la hibernació de piscines

El producte clau, òbviament, és el líquid d’hibernació. Aquest compost químic serveix per evitar la proliferació de bacteris, algues i fongs en aquest període de temps. És, efectivament, la raó per la qual no és necessari l’aplicació dels productes que has utilitzat a l’estiu.

Segurament et caldrà abocar el líquid d’hibernació de piscines una única vegada. Com a mesura excepcional, et podria fer falta una segona dosi, però només si l’hivern es presenta molt moderat.

Per últim i si vols realitzar de manera molt correcta la hibernació de piscines, mira de retirar i netejar els elements accessoris com són les escales metàl·liques.

Recorda que pots demanar assessorament a una empresa especialitzada en manteniment de piscines que sigui de la teva confiança. A Cota, els nostres equips de professionals podran ajudar-te quan ho necessitis.