Volver al sitio
Hibernació de piscines d'aire lliure | Com mantenir una piscina a l'hivern?
28 de octubre de 2019

Fa encara poques setmanes que has deixat de gaudir de la teva piscina i ara quan la temperatura de l’aigua baixa de 15 graus centígrads, és el moment de preparar-la per la hibernació de piscines.

En aquest article volem donar-te uns pràctics consells per mantenir la teva piscina en perfecte estat en els mesos d’hivern. Perquè acabada la temporada de banys, necessitarà un tractament específic que la deixarà preparada per passar els mesos de fred, protegida i neta. Aquest tractament es diu hibernació de piscines.

Què és la hibernació de piscines a l’aire lliure?

És senzillament un manteniment d’hivern i consisteix en diverses actuacions a la teva piscina, tot utilitzant uns productes específics que a continuació et detallem; ajudaran a fer que es conservi en bon estat, que les baixes temperatures no l’afectin i que l’aigua mantingui, en els mesos d'hivern, la seva qualitat.

El primer pas és una bona neteja del vas de la piscina. Amb un raspall i un producte desincrustant, dedica un temps a netejar-la bé i passa el netajafons per eliminar la brutícia que hi ha dipositada. Un cop fet això, poses en marxa la depuradora per filtrar l’excés de producte a l’aigua.

A continuació, ja pots parar el filtratge i fer una neteja a fons de la cistella del skimmer i del filtre de la bomba depuradora. És el moment d’aplicar un tractament de xoc amb un producte tricol (clor granulat) en la proporció que indiqui el professional de manteniment de piscines exteriors de la teva confiança. Llavors, és recomanable que tornis a engegar la bomba de filtratge i així el tractament de triclor passarà a l’aigua de la teva piscina. Deixa actuar la depuradora (filtre) 8 hores.

Un cop ha passat aquest temps, has de realitzar un control de pH. Recorda que els paràmetres han d’oscil·lar entre 7,2 i 7,6. Si els valors es troben per sobre o per sota d'aquesta tolerància, hauràs de fer servir els productes que ho regulen: l'elevador pH o el reductor Ph.

Amb el pH sota control ja podràs baixar el nivell de l’aigua per sota del skimmer (de cara a evitar problemes amb possibles glaçades) i aplicar el producte principal: el tractament hibernador, que l’abocaràs directament a l’aigua de la teva piscina en la proporció que t’indiqui el teu tècnic de manteniment de piscines exteriors.

Torna a posar en marxa el filtratge i deixa’l treballar durant 8 hores més, de tal manera que el producte hivernador quedi distribuït per tot el vas de la piscina.

Quan paris la depuradora, fes una rentada a fons dels dos filtres: depuradora i skimmer. Un cop fet això i jugant amb la palanca que hi ha a l’arqueta de la bomba (posició “esbandida”), acabes la neteja.

Possa't en contacte amb nosaltres!

Per finalitzar, mira de dipositar un flotador a la piscina per tal que eviti que es glaci i col·loca una lona protectora. Ens trobem a Cota, Comercial Tècnica de l’Aigua, a Besalú, Girona. Contracta els nostres serveis de manteniment i hibernació de piscines a l’aire lliure. La teva piscina en mans dels millors tècnics especialitzats.