Volver al sitio

​​La importància del pH a la piscina

4 de marzo de 2022

El pH a la piscina és un índex que pots mesurar i que ha de trobar-se entre els 7,2 i els 7,6 ppm (partícules per milió). Quan l’aigua de la teva piscina no es troba dins d'aquest rang, apareixen problemes: irritacions a la pell, excés de calç, presència d’algues, partícules contaminants o corrosió. Ara que començarà la primavera, és el moment d’aprendre a mantenir un pH equilibrat. Així evitaràs riscos de salut i potenciaràs l’efectivitat dels productes netejadors.

Has de tenir present, sempre, que el desajust del pH a la piscina fa que els banys no siguin recomanables.

Què passa quan l’índex pH és baix?

Això significa que l’aigua de la piscina és més àcida. Com ja sabràs, l’àcid és corrosiu i poden sorgir dificultats com:

  • Irritacions a la pell i als ulls, especialment la canalla.
  • Corrosió de les canonades o accessoris com les escales, les fonts, etc.
  • Avaries a l’equip de filtratge i la bomba depuradora.
  • Disminució de l’efectivitat dels productes de manteniment de la piscina.

Com pots solucionar un pH a la piscina, massa baix?

Cal que apliquis un incrementador de pH, en la dosi recomanada pel fabricant del producte. Per fer-ho correctament, t’aconsellem que t’informis sobre la quantitat de metres cúbics d’aigua que conté la teva piscina. Fer-ho en les dosis correctes et serveix per tenir una referència i moltes vegades és la clau de l'èxit.

Què passa si el pH de l’aigua de la piscina és massa alt?

Si aquest paràmetre és superior a 7,6 ppm (partícules per milió), l’aigua serà més alcalina i detectaràs uns problemes una mica diferents:

  • L’aigua no podrà mantenir-se transparent ni neta.
  • Començaran a proliferar algues i altres organismes microscòpics contaminants.
  • Poden aparèixer irritacions a la pell i altres patologies com fongs.
  • Notaràs una neutralització de l’efecte desinfectant del clor.

Com has d’actuar per solucionar un pH superior al nivell recomanat?

En aquest cas, caldrà que apliquis un reductor de pH de l’aigua de la piscina, seguint les recomanacions del fabricant. Tant per reduir com per incrementar el valor pH de l’aigua, has d’engegar l’equip de filtratge i deixar-ho treballar. Si ho fas ara, abans de la temporada de bany 2022, no hauràs d'avisar a ningú. Però si el tractament ho fas durant l’època de calor, és important que la gent no es banyi durant aquelles hores. 

Què fer quan el pH és correcte, però la piscina no té l’aigua transparent?

Ara ja saps la gran importància que té mantenir un pH equilibrat a l’aigua de la piscina i com aconseguir-ho. No obstant això, pots trobar-te una situació curiosa: veure que l’aigua no és transparent i cristallina, malgrat tenir tots els paràmetres en ordre, especialment el pH.

Només cal que apliquis una bona dosi de floculant, desactivis el filtratge de la bomba de depuració i esperis vint-i-quatre hores. Veuràs, l'endemà que la piscina apareix neta i transparent i que en el fons de la piscina hi ha les partícules causants d'una aigua tèrbola. Ara ja pots aspirar el fons i gaudir de la piscina més brillant!

Si necessites l'assessorament d'un expert en tractament de l'aigua per posar a punt la piscina aquest 2022, estem a la teva disposició. T'ajudarem a mantenir el pH a la piscina dintre dels paràmetres recomanats. Som Cota, especialistes en construcció i manteniment de piscines.