Volver al sitio

Per què és important tenir un descalcificador a casa?

29 de septiembre de 2022

Un descalcificador a casa és un aparell molt recomanable, perquè evitarà grans problemes d'avaries i proporcionarà estalvi energètic. Un sistema que preserva els circuits d’aigua i els electrodomèstics, d'una dificultat molt estressant: l'acumulació de calç als conductes, aixetes, rentaplats o calderes. A Catalunya, cal fer especial atenció a aquesta problemàtica, donat que a casa nostra l'aigua té un alt contingut de calç.

Efectivament, a Catalunya l'aigua és d'una gran duresa: això significa que, sense un descalcificador a casa, la constant circulació de l'aigua pels conductes domèstics provoca avaries diverses: obstrucció a les canonades, envelliment de l’aixeteria o avaries en electrodomèstics, per exemple.

Amb un descalcificador a casa evitaràs un risc enorme de conductes obstruïts

No existeix cap cosa més estressant en una llar: haver de reparar un conducte obstruït per l’acumulació de calç.

Tanmateix, l’aigua disponible al nostre territori és la que circula durant anys pels conductes i sistemes tèrmics de les llars. Si a casa, no tens cap sistema que filtri la calç, amb el pas dels anys, les avaries estan assegurades:  

  • Els conductes d’aigua calenta i certes canonades queden tapats; la circulació de l’aigua i la seva pressió es veuen afectades.
  • Caldrà que truquis a un professional, que detectarà l’avaria i tocarà picar parets… Un enrenou que costarà diners .

Aquest és un dels principals motius que fan indispensable un descalcificador a casa; evitaràles incrustacions de calç als conductes. 

Els aparells que descalcifiquen l’aigua, allarguen la vida de les aixetes i els electrodomèstics

Aquest és un altre motiu important que ens anima a recomanar-te instal·lar un descalcificador.

Mira de preservar els aparells electrodomèstics de la calç. Pensa que ésespecialment perjudicial la circulació de l’aigua calenta, sense descalcificar: sorgeixen avaries a les vàlvules o al serpentí de les calderes i a les resistències de rentadores, rentaplats, cafeteres, etc.

L’aixeteria de banys i cuines també queda molt afectada per la calç de l’aigua calenta; així, tots aquests accessoris de la llar s'envelleixen i s’omplen d’incrustacions calcàries.

Un bon descalcificador, instal·lat de manera correcta, evitarà aquestes problemàtiques que sempre es tradueixen en diners i preocupacions.

La importància de tenir, a les piscines, aigua lliure de calç

També és ben interessant que et plantegis tenir un descalcificador, si a casa hi ha piscina. No imagines com se simplifica la neteja i el manteniment de les piscines particulars, si l’aigua es troba lliure de calç.

Com ja podràs suposar, se simplifica la tasca per tenir la piscina en bones condicions. També es redueix l’aplicació de productes químics, si l’aigua està lliure de calç… Guanyes en temps, estalvi i sostenibilitat. 

La salut de la família; un motiu més per posar d’un sistema de descalcificació a casa

Especialment per aquells membres de la família que tenen la pell sensible, atòpica o delicada. Les dutxes o els banys amb aigua de gran duresa irriten la pell, la ressequen, provocant irritacions o picors. Fixa’t que, a més, el consum de cremes i productes per calmar l’epidermis o els brots de dermatitis atòpicas ’incrementa.

Cal insistir, la instal·lació d’un aparell que descalcifiqui l'aigua representa una bona inversió: estalvi de preocupacions i de diners.

Des de Cota, especialistes en tractamentsd’aigua, descalcificadors i piscines, et recomanem instal·lar un descalcificador d’aigua, a casa… Sense dubtar-ho. Una inversió petita que aporta un estalvi enorme, en tots els sentits. Visita la nostra web per trobar l’aparell ideal per casa teva.