Volver al sitio

Emplenar la piscina amb aigua de mar: una solució sostenible en temps de sequera a Catalunya

7 de marzo de 2024

En un context on la gestió responsable dels recursos hídrics és més crucial que mai, buscar alternatives sostenibles per al manteniment de piscines esdevé una prioritat. En aquest sentit, la utilització d'aigua de mar com a opció per omplir piscines sorgeix com una solució innovadora i sostenible.

En aquest article, explorarem els avantatges, les consideracions i el procés per aconseguir una piscina alimentada amb aigua de mar, oferint així una alternativa viable en temps de sequera.

Sostenibilitat ambiental     

La crisi de l'aigua i la necessitat de preservar els recursos hídrics fan que l'ús d'aigua de mar sigui una opció atractiva des del punt de vista ambiental.

Redueix la pressió sobre les fonts d'aigua dolça i minimitza l'impacte ecològic associat amb l'extracció i l'ús d'aquest recurs.

Beneficis per a la salut i el medi ambient

L'aigua de mar està enriquida amb minerals beneficiosos com el calci i el magnesi, que poden ser bons per a la pell i el cabell. A més, la seva utilització pot contribuir a la conservació dels ecosistemes aquàtics dolços al reduir la demanda d'aquesta font d'aigua.

Consideracions importants    

Tractament de l'aigua    

És essencial garantir que l'aigua de mar estigui adequadament tractada abans d'introduir-la a la piscina per assegurar la seguretat dels banyistes i mantenir la integritat del sistema de la piscina.

Corrosió i manteniment     

L'aigua de mar pot ser més corrosiva que l'aigua dolça, la qual cosa requereixuna atenció especial en la selecció dels materials de la piscina i el manteniment regular per prevenir danys.

Procés de conversió     

Filtració i tractament     

Abans de traslladar l'aigua de mar a la piscina, s'ha de sotmetre a un procésde filtració i tractament per eliminar impureses i ajustar els nivells químics necessaris per a un ús segur.

Ajustament de paràmetres   

Cal ajustar els paràmetres de l’aigua per garantir la qualitat d’aquesta i una experiència de bany òptima.

En un context de preocupació creixent per la sostenibilitat i la gestió responsable dels recursos hídrics, l'ús d'aigua de mar per a omplir piscines emergeix com una opció prometedora i sostenible.

Amb Cota Tractaments d'Aigua, experts en solucions de tractament d'aigua,estem preparats per oferir assessorament i serveis especialitzats per aconseguir una piscina alimentada amb aigua de mar de manera segura i eficient.

Contacta amb nosaltres avui mateix per començar a transformar la teva piscina en un exemple de sostenibilitat i responsabilitat ambiental.