Volver al sitio

Posar a punt la piscina per la temporada

8 de abril de 2021

Posar a punt la piscina aquesta primavera pot ser qüestió d’un parell de dies si segueixes les indicacions que hem preparat per a tu. És possible tenir a punt la temporada de bany ràpidament donat que el mercat ofereix solucions de gran eficàcia. T’ho expliquem en aquest post.

Creus que posar a punt la piscina és una feina una mica feixuga? Descobreix com, amb uns controls ràpids de l’aigua i un producte multifuncional tardaràs molt poc temps a deixar l’aigua depurada.

Nivells de clor i pH, la clau de tot

El bon estat de les piscines requereix un treball molt senzill si controles aquests indicadors bàsics i aconsegueixes que mantinguin els paràmetres al nivell recomanat. Eviten, també, que no hi proliferin bacteris, algues o altres partícules que són els responsables de l’aigua es vegi tèrbola.

L’equilibri del pH

És una tasca fàcil de realitzar, especialment amb un mesurador de pH digital. Aquest aparell llegirà els indicadors del pH de l’aigua que s’han de trobar sempre, atenció, entre 7,2 i 7,6. El pH té tendència a augmentar amb la calor i es redueix amb un producte específic: el reductor de pH que en la dosi aconsellada pel fabricant pots tenir-lo controlat en unes hores. Com ja suposaràs existeix el producte que fa augmentar el pH, però l’hauràs de fer servir en poques ocasions. 

Mira de respectar  aquest marge de tolerància, ja que està estretament relacionat amb l'efectivitat del clor.

Estabilitzar el clor de l’aigua

Certs aparells de control de pH, també integren la possibilitat de mesurar el clor. Aquest és un altre indicador important: el clor de l’aigua ha de trobar-se en 1 pmm (parts per milió). Per tant i com hem comentat abans, aquest nivell òptim de clor pot no produir efecte si el pH no el tens controlat, prèviament. Així, l’aigua de la piscina serà massa alcalina si el pH supera els 7,6 i pot provocar irritació a la pell. Afegit a aquest problema et trobaràs amb l’aparició d’algues i incrustacions de calç que tornen l’aigua de color verd.

Només un producte per totes les funcions

Actualment el mercat t’ofereix productes multifuncions que integren en una mateixa pastilla els efectes principals que netegen l’aigua, la desinfecten i eviten proliferació d’algues i bacteris. A més poden estabilitzar els nivells de clor una vegada i porten floculant. Són productes altament eficaços que t’estalviaran molta feina i també diners perquè evitaran que compris diversos productes diferents.

Quan posar a punt la piscina necessita una actuació més integral 

Pot passar que, eventualment, et faci falta un manteniment més profund o que no hagis pogut fer una correcta hibernació de la piscina. Si aquesta és la situació de la teva piscina, no t’amoïnis per res, posem a la teva disposició els articles del blog on t’expliquem com fer un manteniment integral o  realitzar una correcta hibernació de la teva piscina

També pots visitar-nos a Cota, on trobaràs els nostres professionals del manteniment de piscines i tractaments d’aigua. Ens trobem a Besalú, Girona i t’ajudarem en tot allò que calgui per gaudir d’una temporada de bany espectacular.