Volver al sitio

Prevenir la calç a les canonades gràcies als descalcificadors

8 de enero de 2021

Prevenir la calç a les canonades de la teva llar és més senzill del que sembla. Si el teu habitatge és nou, et recomanem mot la instal·lació d’un aparell descalcificador. Tanmateix, és interessant que et plantegis comprar un descalcificador encara que ja faci un temps que hi vius; segur que encara es pot fer una bona feina de prevenció. Amb aquest equip tindràs la garantia de mantenir les canonades lliures de calç.

Instal·lar un dels descalcificadors que existeixen al mercat contribueix enormement a prevenir la calç a les canonades de la teva llar. A més, aquesta sal mineral també s’incrusta en altres superfícies provocant possibles avaries en els aparells domèstics.

Catalunya és un territori on l’aigua és de gran duresa

Efectivament, els sistemes de descalcificació de l’aigua són molt recomanables i especialment necessaris a casa nostra. A Catalunya la duresa de l’aigua és força elevada, sent les províncies de Barcelona i Tarragona les més afectades. En determinats indrets d’aquestes províncies, l’aigua pot arribar a superar els 25° HF (graus francesos). En canvi, a Girona i Lleida l’aigua és menys dura, malgrat que el nivell també és una mica més elevat.

 

La conseqüència és que es produeix una ràpida acumulació de calç en les instal·lacions de les llars. L’adquisició, doncs, d’un equip descalcificador per prevenir l’aparició de calç a les canonades és més necessària al nostre territori.

Es pot prevenir l’aparició de la calç gràcies als descalcificadors?

Els sistemes de descalcificació de l’aigua són recomanables atès el gran nombre de beneficis que comporten. Un d'ells, per exemple, és que et pots evitar moltes avaries. En aquest sentit una prevenció per evitar que la calç s’acumuli és, lògicament, la millor solució. Sense aquests equips, la calç i d’altres sals minerals com el magnesi es van acumulant a totes les superfícies. Per aquest motiu, és bo contactar amb una empresa especialista en tractaments d’aigua que pugui assessorar-te sobre aquests aparells tan pràctics.

Les canonades, una zona important d’acumulació de calç

Has observat com queden les aixetes en una llar sense descalcificador? Aquesta és una zona on poden ser molt evidents les incrustacions d’aquest mineral. És fàcil, doncs, que puguis imaginar la mateixa acumulació en l’interior de les canonades per on passa l’aigua. Tanmateix, les canonades no tenen accés per poder realitzar eventuals neteges. És per això que, en els habitatges on no hi ha un descalcificador, el risc d’obstrucció d’una canonada és elevat. Les reparacions per solucionar aquests problemes són molt cares. A més, començar a picar les parets per detectar el tram de canonada obstruïda és una experiència summament estressant.

Inversió i estalvi

És important que et plantegis l’eventual despesa d’un equip per prevenir la calç, com una bona inversió. Efectivament, la instal·lació d’un descalcificador és la millor opció d’estalvi. Per una banda les avaries es reduiran, i s’allargarà la vida útil dels petits electrodomèstics. D’altra banda la teva família i tu guanyareu en salut i confort.

Recorda que a Cota tenim l'equip ideal per prevenir la calç a les canonades.