Volver al sitio

Quatre consells per fer el manteniment de l'osmosis correctament

9 de enero de 2020

Ja tens a casa el teu equip d’osmosi inversa i estàs gaudint d’aigua purificada d’alta qualitat? És el moment de conèixer quatre pràctics consells de manteniment de l’osmosi.

El teu equip d’osmosi és un conjunt modular format per tres elements principals: l’aixeta dispensadora d’aigua purificada osmòtica, el dipòsit acumulador d’aigua i la unitat de filtratge. El manteniment de l’osmosi es fa precisament en aquesta unitat.

Elements del mòdul de filtratge

Consta d’un grup de tres filtres de la mateixa mida; el filtre de sediments capta partícules relativament grans. El filtre de carbó premsat reté el clor i també altres substàncies  o components similars. L’últim, el filtre de carbó granulat, reté metalls pesants.

La membrana osmòtica és l’element principal del procés de filtratge. Gràcies al grup de filtres de carbó queda preservada de molts contaminants i la seva tasca és suportar la pressió de l’aigua en el procés de l’osmosi inversa.

El post-filtre s’encarrega d’alliberar de possibles noves olors l’aigua i també equilibra el seu Ph i  la mineralitza.

A continuació, uns consells per fer aquest manteniment

Tanca les claus de pas d’aigua

La primera clau és la que connecta la xarxa d’aigua al teu equip osmòtic. La segona es troba en el dipòsit acumulador de l’aigua ja purificada. Ara, mira d’obrir l’aixeta dispensadora d’aigua osmòtica perquè aquest dipòsit es buidi.

Desconnecta els tubs de l’equip osmòtic

És recomanable que desconnectis els quatre tubs diferents, sense oblidar d’identificar-los. El primer tub és l’entrada d’aigua de la xarxa. El segon tub, connecta el post-filtre amb l’aixeta dispensadora. El tercer va dirigit al desaigüe perquè és el que elimina l’aigua residual. L’última desconnexió que hauràs de realitzar va del post-filtre al dipòsit acumulador. Fent això, podràs treure el mòdul de filtratge de l’armari on es troba ubicat i col·locar-lo en l’espai al costat de l’aigüera.

Canvi dels tres filtres la membrana i el post-filtre

L’empresa instal·ladora del teu equip t’haurà explicat com fer el canvi de filtres i ara has de procedir d’acord amb les seves instruccions.

És una tasca senzilla; només has de substituir els filtres vells pels nous. Per desenroscar els dipòsits dels tres filtres de la mateixa mida, hauràs de fer servir una eina que ve amb el teu equip osmòtic. T’aconsellem que compris un producte desinfectant específic per netejar els dipòsits on van ubicats. És molt important que respectis el seu ordre de col·locació, perquè és bàsic pel seu bon funcionament.

Canvi de la membrana i el post-filtre

La membrana es canvia de manera similar i pel que fa al post-filtre, hauràs de desconnectar els ràcords dels extrems per substituir l’element sencer. Un cop feta aquesta tasca, col·loca el mòdul de filtratge al seu lloc i mira de connectar tots els tubs novament, tal com els vas identificar.

Per acabar cal que segueixis el calendari de manteniment que t’aconsella l’empresa instal·ladora del teu equip osmòtic. No tots els elements es canvien al mateix temps.

En Cota, et podem proporcionar tot el que necessites per un correcte 

manteniment de l'osmosi.