Volver al sitio

Què és la cloració salina i en què consisteix?

2 de abril de 2020

Et preguntes què és la cloració salina i com funciona? Es tracta d’un procediment per desinfectar l'aigua de les piscines, que pot prescindir de la utilització del clor químic. Més ecològic i, a la vegada, més econòmic.

A més, la temporada de bany s’apropa i cal revisar el sistema de depuració de la piscina. Per tal que puguis triar el millor circuit de neteja de l'aigua, és molt convenient que coneguis què és la cloració salina i en què consisteix. Des de Cota, i com a especialistes en Tractaments d’Aigua, t'ho expliquem en detall a continuació.

Pot instal·lar-se a totes les piscines, així com a equipaments públics o balnearis, doncs l’únic requeriment que presenta és que la temperatura de l'aigua sigui de quinze graus o més, i que el pH estigui equilibrat. De fet, aquest sistema és especialment aconsellable per instal·lacions públiques i municipals, ja que proporciona una desinfecció de l'aigua molt menys agressiva que la del clor químic.

Què és la cloració salina?

Es tracta d'un procés que aconsegueix, per mitjà de l'electròlisi, obtenir clor lliure a partir d'un producte ben natural: la sal. És necessari, per tant, que l'aigua de la piscina tingui una petita proporció de sal (5 grams per cada litre d'aigua).

L'equip de depuració d'una piscina que es basa en aquest fenomen natural és molt semblant a les altres depuradores. L'única diferència que trobaràs és que, a més del sistema de filtratge, porta incorporats els elements que conformen l'aparell de cloració salina: una cèl·lula d'electròlisi, una caixa electrònica de comandament i, eventualment,  un regulador automàtic de pH amb la seva sonda d'anàlisi d'aquest índex.

A més, no hi ha cap inconvenient si vols incorporar un d'aquests sistemes de cloració en l'equip de depuració que ja tens, i que fins ara funcionava amb clor químic.

Com funciona?

La cloració salina aconsegueix obtenir el clor necessari per desinfectar l'aigua de la teva piscina a partir de la sal incorporada.

Quan un d'aquests sistemes de depuració s'activa, l'aigua circula per la canonada de retorn cap al filtratge, passant per la cèdula d'electròlisi. És en aquest punt quan la sal comença la seva descomposició en diferents elements, entre d’altres el clor. Amb aquesta quantitat de clor dins de la piscina, la desinfecció de l'aigua queda garantida. No caldrà que compris ni manipulis mai més pastilles d'aquesta substància química.

El poc nivell de salinitat de l'aigua de la piscina (vuit vegades menys salada que al mar) no representa cap molèstia a l'hora de gaudir de moltes hores de bany. És precisament al contrari, donat que no irrita les mucoses o els ulls, a diferència del clor químic.

Ara que ja saps què és la cloració salina, la teva piscina podrà lluir sempre neta i en perfectes condicions.

Si t'animes a instal·lar a casa teva o al teu negoci un sistema de cloració salina, posa't en mans de professionals en el tractament d’aigua com nosaltres. T’aconsellarem sobre l'equip més adient per la teva instal·lació i t'informarem sobre el seu manteniment. Parlem?