Volver al sitio

Què és la salut de l'aigua i com controlar-ho

21 de enero de 2021

Determinar la bona salut de l’aigua és quelcom bàsic per poder decidir si aquest bé de la natura tan essencial es troba en les condicions òptimes. Sense un estudi previ i unes estrictes mesures d'higiene i tractament no és possible consumir-la a casa nostra. Però, que sigui una aigua de boca apta significa que té una bona salut? Garantir una bona salut de l’aigua depèn de diversos factors, a banda dels tractaments convencionals. Descobreix, a continuació, què és la salut de l’aigua i com controlar-ho.

Com es determina la salut de l’aigua?

És probable que t’hagis fet aquesta pregunta alguna vegada i per respondre-la hem d’adreçar-nos a les autoritats més altes en matèria de salut: l'OMS, Organització mundial de la salut (en anglès WHO).

Aquest organisme ja fa molts anys que documenta a tot el món sobre els índexs de salubritat de l’aigua. El document es diu Guías para la calidad del agua potable i ara està actualitzat en la seva tercera edició també en espanyol. Veuràs que es tracten temes tan importants com els paràmetres químics, microbiològics i radiològics de l’aigua. A més s’incorpora, en aquesta actualització, aspectes nous com un protocol de garantia de la salut de l'aigua en situació de catàstrofe.

Els països no desenvolupats, els més vulnerables

Aquesta guia és la base fiable per mesurar la salut de l’aigua, i tots els països han d'observar estrictament les seves indicacions.

És en els països en desenvolupament és on concentra bona part de la feina que fa l’OMS, mentre que en els països desenvolupats, el control de la salut de l’aigua és més senzill. No obstant això, és justament en la nostra societat desenvolupada on la salut de l’aigua és una mica deficient.

Si vius en un lloc mot poblat, una gran ciutat, hauràs notat que l’aigua de beure té una qualitat mediocre. En general, a casa nostra és habitual que l’aigua, que és potable, no sigui agradable per prendre; acostuma a tenir gust i olor.

Millorar la salut de l’aigua amb aparells purificadors

En les zones molt poblades la salut de l’aigua tendeix a baixar, perquè la demanda és molt alta i no és habitual que aquests territoris tinguin una font d’aigua de muntanya a prop. Aquest és el motiu pel qual l’aigua que arriba a casa està molt tractada.

 

En aquest sentit, els aparells de purificació de l’aigua d’osmosi inversa són la solució perfecta. Hi ha empreses arreu del territori que són expertes en tractaments d’aigua i que poden informar-te sobre aquests sistemes purificadors d’aigua. Com a components principals, els equips d’osmosi inversa compten amb filtres molt eficients.

Equips de purificació amb sistema de mineralització

Gràcies a aquesta tecnologia, l’aigua queda lliure de partícules, calç i altres contaminants. Tanmateix, el sistema de filtratge també captura altres minerals que són beneficiosos pel teu organisme; és justament per aquest motiu que els equips d’osmosi inversa incorporen dispositius de mineralització per millorar encara més la salut de l’aigua.

Recorda que a Cota t’assessorem sobre els millors equips de purificació de l’aigua per a la teva llar.