Volver al sitio

Quin manteniment necessita un descalcificador?

3 de agosto de 2021

 

El manteniment del descalcificador serà ben fàcil de fer si segueixes aquests consells que podràs fer en pocs minuts: anàlisi de la duresa de l’aigua, programació, verificació de la sal i desinfecció de la resina. Cal netejar també el filtre d’entrada d’aigua si en tens i no has de fer-ho tot el mateix. Comencem! 

Vols que el manteniment del descalcificador sigui una tasca ràpida i ben senzilla? 

Manteniment del descalcificador: programar l’equip segons el nivell de duresa de l’aigua 

Si l’aigua que arriba a casa és d’una duresa molt alta, hauràs de programar el teu descalcificador per fer neteges més sovintejades. En canvi si la teva llar rep aigua amb menys calç, les neteges es podran programar més espaiades. Necessites, doncs, conèixer aquesta dada important i això es fa amb un test mesurador de duresa de l’aigua. Es tracta d’un petit estoig on trobaràs una xeringa, una proveta i uns reactius; aquí trobaràs aquest accessori pel manteniment del teu equip de descalcificació. En aquest altre enllaç, veuràs com es fa. Analitzar l’aigua ho pots fer un cop cada any. 

A continuació, programa la periodicitat de les neteges a partir d’aquesta dada. Recorda que una empresa especialitzada en manteniment i instal·lació de descalcificadors pot aconsellar-te en tot moment. Mira de contactar-hi quan ho necessitis.  

Control de la sal per garantir el manteniment del descalcificador 

És una de les accions importants per fer un mantenir en bon estat el teu equip. Com ja sabràs un aparell per descalcificar necessita sal i aquesta ha de ser de bona qualitat: tan pura com sigui possible. Això et donarà garanties que els components del descalcificador i també el dipòsit no s’omplen d’impureses. D’acord amb la periodicitat de les neteges, el teu aparell demanarà més o menys vegades sal. Cal estar amatent per evitar que en falti. La freqüència d’aquesta acció dependrà del nombre de neteges realitzades. 

Desinfecció de la resina i neteja del filtre  

A banda de la sal, el teu sistema per descalcificar l’aigua necessita la resina. Són unes boletes encarregades de captar la calç mitjançant un intercanvi iònic; això significa que són essencials pel bon funcionament d’aquest aparell. Per realitzar la desinfecció de la resina, necessitaràs un netejador específic. Precisament, la funció d’aquest producte és desinfectar, tot eliminant els bacteris que han pogut proliferar dins el dipòsit de resina. Notaràs que has de fer una desinfecció quan l’aigua surti de la neteja amb un cert nivell de calç. 

Respecte del filtre, opcional, que pots tenir entre l’arribada d’aigua de la xarxa i el teu descalcificador: cal netejar-ho de petites partícules de sorra, principalment.  

No oblidis llegir les instruccions del fabricant 

Important: les instruccions dels aparells s’han de llegir atentament abans de manipular les seves funcionalitats. Sembla una obvietat, però la realitat és que moltes vegades no es fa. No imagines les avaries que podrien evitar-se tan sols llegint acuradament les indicacions del fabricant del producte. Nosaltres et recomanem fervorosament que ho facis evitant, així moltes eventualitats que fan perdre temps i diners.   

Som Cota, especialistes en instal·lacions i manteniment de descalcificadors i ens trobem a Besalú, Girona. Contacta amb nosaltres per instal·lar l’equip de descalcificació d’aigua adient a la teva llar.