Volver al sitio

Quin manteniment s'ha de fer a les piscines muntables-desmuntables?

9 de julio de 2020

En aquests dies de confinament, moltes famílies que han tingut oportunitat i espai, han instal·lat piscines muntables a la terrassa o al jardí. Cal tenir present que aquestes instal·lacions tenen un manteniment. No cal amoïnar-se… Seguint aquestes recomanacions la teva piscina estarà perfecta tot l’estiu.

Si ja has provat les piscines muntables i t’has animat a construir una més gran, has de llegir aquest post.

De moment, però, aquest programa que et proposem et permetrà portar a terme un manteniment diari i setmanal senzill, però molt eficaç.

El volum de la teva piscina

Aquesta és una dada bàsica per poder aplicar tots els productes de desinfecció i control. Segons la forma que tingui la piscina, has de fer el càlcul amb les fórmules següents:

Piscines rodones

Diàmetre per si mateix, per la profunditat i pel coeficient 0'79.

Piscines ovalades

Multiplica el llarg de la piscina, per l’ample, per la profunditat. El resultat encara s’ha de multiplicar per 0,89.

Piscines quadrades o rectangulars

El càlcul el pots fer multiplicant els dos costats per la profunditat.

Piscines de dues profunditats

Si has de calcular una profunditat mitjana, la fórmula és aquesta: la profunditat màxima per la mínima i el resultat, dividit per dos.

Així obtens els metres cúbics d’aigua, que és una dada a tenir present en el moment d’aplicar les dosis de producte. Un cop coneguis el volum d’aigua, podràs seguir les indicacions del fabricant del producte que utilitzis.

Eines i productes per fer el manteniment

Et caldrà tenir un netejafons amb la seva mànega i el mànec, un recollidor de fulles i un kit de control de pH i clor lliure.

El manteniment requerirà que compris pastilles de clor multifunció, reductor del pH i incrementador del pH.

Manteniment diari

Posa en marxa la depuradora, d’acord amb les instruccions del fabricant. Et recomanem que aquesta operació la facis al final de la jornada de bany, i que tingui una durada de 7 hores. També et recomanem que facis servir cada dia el recollidor de fulles per mantenir la línia d’aigua neta, i que la depuradora treballi correctament.

Caldrà que passis el netejafons per les parets a diari. Realitzant aquesta tasca ben senzilla, aconseguiràs que la paret sempre tingui un aspecte net. Evitaràs que al final de la temporada aparegui una línia de brutícia molt més difícil de fer desaparèixer.

Manteniment setmanal

Una vegada a la setmana, has de realitzar un control del pH i del clor. D’aquesta manera, sabràs si has d’aplicar l’incrementador o el reductor del pH, perquè el nivell correcte és d’entre 7,2 i 7,6. També sabràs si la teva piscina està baixa de nivell de clor; en aquest cas, caldrà que apliquis una dosi. El clor ha d'estar entre 0,5 i 1,5 ml/l.

Setmanalment, neteja el fons de la piscina amb el netejafons.

Així, l’aigua es mantindrà neta i depurada al llarg de tres o quatre temporades. Tenint en compte que les piscines muntables poder arribar a tenir 6.000 litres, és una despesa que també cal qui tinguis controlada.

A COTA t’oferim les millors opcions per instal·lar una piscina a casa aquest estiu.