Volver al sitio

Quina és la quantitat de clor que necessita una piscina?

28 de junio de 2021

 

El clor de la piscina és un dels productes més utilitzats per mantenir l’aigua en bon estat. Tanmateix cal conèixer molt bé quina quantitat de clor necessita la teva piscina. Mira de tenir a mà aquest post, on t’expliquem les claus per dosificar amb èxit aquesta substància química. 

Cal ser conscients que el clor de piscina és un químic i que un excés, pot ser perjudicial per a la salut. Per aquesta raó és clau que apliquis la dosi correcta que garanteixi un estat saludable i segur de l’aigua. 

Recordar-te que en tots els casos has d’engegar la bomba depuradora per assegurar-te que el clor queda completament repartit.

Quines són les dosis correctes de clor de piscina 

Les indicacions que apareixen en l’etiquetatge del producte que compris és una de les informacions imprescindibles. L’altra dada bàsica és el volum d’aigua de la teva piscina; coneixent les dues podràs aplicar la quantitat de clor correcta. 

Pel que fa al volum d’aigua: els tècnics especialistes en tractaments d’aigua que l’han construïda, t’hauran donat un dossier amb les característiques de la piscina. Si per alguna raó no tens aquest informe, et deixem aquí l’enllaç d’una calculadora de volum. Així podràs conèixer l’aigua que té la teva piscina. 

Pastilles de clor cinc accions 

Com a referència et podem explicar que si es tracta d’un producte cinc accions, necessitaràs: dues pastilles de dos-cents grams cada setmana per cada cinquanta metres cúbics d’aigua. Recorda que aquesta dosi és adequada per piscines amb un correcte manteniment i uns nivells de pH i clor equilibrats. Si no has realitzat una bona posada a punt de la teva piscina, no serà tan eficaç. 

Clor lliure granulat 

Pel que fa a un tipus de clor lliure granulat, com a referència, hauràs d'utilitzar la dosi següent: dos-cents vint-i-cinc grams per cada cinquanta metres cúbics d’aigua cada setmana. Tanmateix existeixen al mercat marques que aconsellen fer dosis més petites, d’uns cent noranta grams. 

Cal que tinguis molt present la precaució de dur guants de làtex quan manipulis tots aquests productes per desinfectar, perquè solen ser irritants per la pell i les mucoses

Clor enpastilles  

La presentació d’aquest clor de piscines és el mateix que el clor cinc accions, però no té els mateixos efectes: Per mantenir controlada l’aparició d’algues, hauries de fer servir un altre producte específic. Aquest clor en pastilles tampoc garanteix la precipitació de les partícules en suspensió; per tant, seria necessari que aplicar un floculant. Si optes per aquesta neteja amb clor, et deixem un enllaç explicant com fer un manteniment integral de la piscina

La quantitat correcta d’aquestes pastilles és de dues per cada cinquanta metres cúbics d’aigua: la primera l’has d’introduir al skimer de la piscina, esperar dos dies i tornar a fer la mateixa dosificació.Caldrà fer un nou testatge de l’aigua en uns dies. 

Des de Cota, volem recomanar-te que consultis amb un especialista en manteniment de piscines. Contacta ara amb nosaltres, t’ajudarem a tenir cura de la teva piscina.