Volver al sitio

Quins problemes poden sorgir si el tractament d'aigua no es realitza correctament?

5 de mayo de 2022

Un tractament d'aigua és un procés per mitjà del qual l'aigua millora la qualitat de les seves característiques: sabor, color, gust i olor. És important, doncs, tenir clar que les actuacions per tractar aquest bé essencial han de ser les correctes. En cas contrari, la qualitat, puresa o salubritat de l'aigua es veuria compromesa. Però què has de tenir present quan necessitis un tractament d'aigua per a la teva llar o negoci? T'ho expliquem a continuació.

Tant en la desinfecció de piscines, el manteniment d'instal·lacions, com en el tractament d'aigua de boca, cal fer un treball rigorós. S’han de seguir unes pautes, protocols i normatives per garantir la salubritat de l’aigua en tot moment.

Aquesta és la funció de les empreses especialitzades en tractaments de l’aigua. Quan ho necessitis, els seus professionals et donaran un servei d’alta qualitat, amb garanties. I és que un tractament d’aigua realitzat de manera rigorosa pot estalviar-te molts problemes.

No realitzar un tractament d’aigua en les zones amb on hi ha calç és un problema 

És especialment sever al nostre territori, Catalunya, donada la gran duresa de l’aigua. Si t’has trobat amb aquest inconvenient, has de saber que la solució és un tractament descalcificador: un aparell que propicia un intercanvi iònic gràcies al qual l’aigua queda lliure d’aquest mineral. 

No tenir aquesta qüestió controlada esdevé, en pocs anys, un mal de cap: aixetes malmeses, canonades obstruïdes, avaries en calderes i electrodomèstics… Fins i tot problemes d’irritacions a la pell i a les mucoses.

La legionel·losi, un problema de salut seriós provocat per un deficient manteniment 

Les torres de refrigeració d’instal·lacions com piscines públiques o centres esportius, per exemple, han de comptar amb un bon manteniment. Si tens un negoci amb aquests equipaments, ja ho sabràs: cal una revisió regular i exhaustiva per evitar un brot de legionel·losi. Aquesta malaltia provocada pel bacteri legionel·la pot arribar a ser greu, en una de les seves manifestacions.

Els tractaments de desinfecció de les piscines particulars eviten problemes de salut

Efectivament, donat que els tractaments de cloració i neteja de la piscina de casa no només mantenen la piscina transparent i ben maca. Es tracta de garantir una aigua segura per la salut, eliminant microorganismes, bacteris, algues, etc.

Ara que ja ens apropem a l’estiu 2022, contacta amb una empresa de tractaments d’aigua de la teva confiança. Ells t’ajudaran a mantenir l’aigua de la teva piscina neta i segura.

Els problemes d’olors i mal gust de l’aigua de boca també tenen una solució gràcies al seu tractament d'aigua

Així és; aquesta és la funció dels equips d’osmosi inversa o l’aigua Km0. Són aparells molt senzills d'instal·lar, que purifiquen l'aigua que arriba a la teva llar o al teu negoci. 

Les característiques de l'aigua de l'aixeta normalment no conviden a beure-la, per bé que sí és aigua potable, naturalment. Si la proves, notes el gust del clor o certes partícules molt petites com la calç. El problema queda totalment resolt amb aquests equips de purificació d’aigua, que li canvien el gust, n’eliminen les partícules i la remineralitzen.  

Com veus, un bon tractament d’aigua adequat a cada cas resol les qüestions que es plantegen quan en fas ús. A Cota som especialistes en descalcificadors, equips d’osmosi i manteniment d’instal·lacions d’aigua o piscines. Sempre al teu costat, per informar-te sobre el tractament d’aigua que necessites.