Volver al sitio

Saps si l'aigua de la teva piscina està contaminada?

18 de mayo de 2023

L'aigua de la piscina contaminada pot portar problemes importants per a les persones que s'hi banyen. De vegades és prou evident que la piscina no es pot fer servir... Però, també és possible que l'aigua estigui en situacions contaminants poc visibles: absència de clor, per exemple. En aquest article volem explicar-te com ho has de fer per saber si hi ha contaminació a la teva piscina. Comencem, que arriba el moment de banyar-se i tot ha d’estar perfecte!

Com dèiem, sovint l’aigua de la piscina contaminada és prou evident: es veu fosca i verda. No obstant això, com podries saber si la piscina té contaminants, quan no es veuen? Per poder-ho esbrinar, posa en marxa aquests consells.

L’aigua de la piscina contaminada no es dona amb un bon manteniment

Com ja saps, totes les coses que es mantenen correctament funcionen millor, duren més i tenen menys problemes o avaries. El cas de les piscines no és una excepció, ans al contrari. Llavors, fer un correcte manteniment d’aquesta equipació domèstica o veïnal és realment la clau, perquè inclou diferents analítiques de l’aigua i la revisió dels principals accessoris, com els filtres.

Analitzar el nivell de clor de l'aigua de la piscina contaminada

Es tracta d’una prova del tot necessària per determinar el nivell d’aquest producte a l’aigua de la piscina. Aquest netejador, el clor lliure, és el producte més emprat per acabar amb l’aigua de piscina contaminada. Desinfecta i garanteix que els perills biològics com microorganismes, virus i bacteris no facin el bany impracticable. Tanmateix, la proporció de producte dins l’aigua ha de ser la correcta, per evitar irritacions a la pell i mucoses.

Per dur a terme aquesta prova ben senzilla, cal que et facis amb un kit analitzador de clor i de pH. Si tens piscina a casa, ja sabràs de quin sistema es tracta.

Analitzar, també el nivell de pH

Com t’hem comentat abans, un analitzador de clor sol incorporar l’altre test: el que mesura el pH de l’aigua. De la mateixa manera, agafant una mostra d’aigua, i seguint les instruccions, podràs comprovar com està aquest indicatiu clau.

Mantenir un equilibri en el pH de l’aigua fa molt més efectius els productes que vas aplicant, per evitar l’aigua de piscina contaminada.

Analitzar la duresa de l’aigua

A Catalunya, com segur que ja sabràs, l’aigua és d’una duresa considerable. Això significa que conté un nivell ben alt de calç, que és un mineral molt present al nostre territori. En les superfícies en contacte amb l’aigua amb molta calç es formen incrustacions que propicien la contaminació per algues, bacteris i microorganismes. Per tant, si tens cura d’aquest aspecte, elimines molts riscos de la contaminació que s'adhereix a aquestes plaques minerals. Nosaltres, com a experts en tractaments d’aigua recomanem la instal·lació d’un descalcificador; d’aquesta manera, l’aigua que t’arribi a casa serà molt més tova. No t'imagines els problemes que t’evitaràs amb un senzill aparell com aquest.

Finalment, et recomanem revisar alguns accessoris propis d'una piscina: escales, esquimer, filtres i conductes. En les zones poc accessibles, en aquests elements poden instal·lar-se fongs, algues i altres microorganismes. Cal netejar-los de tant en tant, per garantir la seva total eliminació.

Som Cota, especialistes en manteniment de piscines i tractaments d’aigua. Estem a Besalú, i posem la nostra expertesa a la teva disposició per evitar l’aigua de piscina contaminada.