Volver al sitio

Vols construir una piscina a casa? Això és tot el que has de saber

5 de marzo de 2020

Tant si la teva intenció és construir una piscina a casa que sigui d'obra, com si vols una de polièster prefabricada, hauràs de tenir present que serà una feina de tres dies o d'una setmana, segons l'opció que triïs. Per tant, cal que et preparis; comportarà una mica d'enrenou i per aquesta raó és del tot recomanable que et posis en mans d'un equip de professionals especialistes en aquests treballs.

Primer pas. Piscina de polièster o piscina d'obra?

Això dependrà de les teves preferències i sobretot del teu pressupost. Si vols construir una piscina a casa que sigui d'obra, quedarà més robusta i duradora, però si en un futur decideixes canviar-la, serà més costós i molt molest. En contraposició a aquest inconvenient, instal·lar una piscina de polièster és més ràpid, però el vas de la piscina no és tan fort.

Els treballs de construcció són més lents pel que fa a la d'obra i la de polièster comporta menys feina. En referència als seus pressupostos, clarament més econòmica la piscina de polièster i els acabats són igualment bonics. Esperem que aquestes consideracions t'ajudin a triar una opció o l'altra.

Piscina de polièster

El primer pas serà traslladar fins a casa el vas prefabricat i tots els perifèrics necessaris per a la correcta instal·lació, tant de la piscina, com del sistema de canalització, bomba de depuració, etc. Prèviament has d'haver triat la seva ubicació i retirar la terra d'aquesta part del jardí, tot excavant un forat on anirà la teva piscina. L'empresa especialitzada i els seus professionals també t'ajudaran. Una vegada instal·lada, els treballadors procediran a connectar des de les parets exteriors bomba depuradora, skimmer, tubs, etc. Després, les pedres de coronació al voltant de la piscina li donaran l'acabat final. Els treballs duraran dos o tres dies.

Piscina d'obra

Serà una feina més llarga, sens dubte, perquè un cop s'hagi realitzat l'extracció de terra de l'indret triat, els professionals hauran d'aplanar el forat donant-li la forma i profunditat definitives. A continuació cal construir dins d'aquest espai una estructura feta de varetes de ferro. Amb un posterior gunitat de formigó que es projecta sobre les parets i el terra, aquest forjat formarà part de la base de la piscina, que va presentant la seva forma final. Els professionals continuaran la feina amb la connexió de les canalitzacions necessàries, la bomba depuradora, els sortidors d'entrada i expulsió de l'aigua i l'skimmer.

Finalment, es farà la coronació amb pedra treballada, del voltant de la piscina i l'alicatat que més t'agradi, a l'interior. La construcció durarà vuit dies.

Vols construir una piscina a casa, amb totes les garanties? Contacta amb nosaltres. Som Cota i estem a Besalú, Girona. Els nostres especialistes i tècnics en tractaments de l'aigua faran realitat el teu projecte.