Volver al sitio

Bomba de calor per allargar el bany a les piscines

8 de octubre de 2020

Una bomba de calor per escalfar l’aigua de la piscina fa possible allargar la teva temporada de bany més enllà de l’estiu. Anima’t ara a gaudir de relaxants i saludables sessions de bany, acabada la temporada estival. Descobreix aquí com fer-ho, amb una petita inversió.

Des del mes de maig, i durant tot l’estiu, has pogut banyar-te cada dia; i al setembre, que s’acaba la temporada, desitjaries allargar aquest gaudi. Això és perfectament possible amb la instal·lació d’una bomba de calor.

Aquesta tecnologia permet escalfar l’aigua de la teva piscina sense que el seu ús es tradueixi en un gran increment de la despesa energètica. De fet, el 80% de l’energia emprada per la climatització de la piscina, serà neta i sense costos. És un sistema que aprofita les propietats físiques del gas refrigerant, per extreure de l’ambient exterior la calor de la natura.

L’aparell s’instal·la a l’exterior i és indispensable que el seu voltant estigui lliure d’obstacles o vegetació, per així obtenir un rendiment òptim. És, per tant, una font d’energia renovable.

Funcionament d’una bomba de calor

La bomba de calor capta l’energia que es troba en l’ambient exterior, de manera natural. Gràcies al líquid refrigerant del sistema, és possible extreure’n les calories, i després utilitzar-les per escalfar l’aigua de la piscina. Remarcar que és una tecnologia ampliable a altres usos, com pot ser la calefacció o aigua calenta sanitària (ACS).

Una instal·lació amb grans avantatges

El principal benefici: la teva temporada de bany pot arribar a ampliar-se a tot l’any, depenent de la zona on visquis. Aquesta despesa que vas realitzar en el seu moment, instal·lant una piscina a casa, tindrà encara més sentit per la teva família i per tu.

És, també, una contribució a la preservació del medi ambient i a la sostenibilitat.

En el moment de triar el tipus de bomba de calor, és del tot recomanable posar-te en mans de tècnics especialistes en tractaments d’aigua. Els professionals d’aquestes empreses portaran a terme un projecte personalitzat i amb totes les garanties. Per tant, tindran present:

Ubicació de l’equip​

Aquest sistema està format pel mòdul exterior que capta les calories i per una estructura de canonades. Així, la unitat exterior s’ha d’instal·lar en un indret ventilat, fora de l’habitatge. L’objectiu és que sigui possible rebre l’aire exterior sense obstacles. És igualment necessari que els tècnics hi puguin accedir per realitzar els posteriors manteniments de la bomba de calor. També es tindrà present l’estabilitat del mòdul, col·locant aquest aparell sobre una plataforma anivellada.

Connexió de la bomba de calor amb la piscina

Amb l’actuació dels especialistes, queda garantida la correcta connexió de la bomba de calor amb la teva piscina. Es tracta d’un conjunt de canonades gens complex, per on circularà l’aigua ja climatitzada cap a la piscina. És important assegurar l'estanquitat del nou circuit d’aigua, i instal·lar el conjunt de canonades amb el diàmetre adequat.

És el moment; contacta ara amb nosaltres. A Cota tenim novetats en productes, com la bomba de calor per climatitzar la teva piscina.