Volver al sitio

Com funciona un dispensador d'aigua?

17 de noviembre de 2021

 El dispensador d’aigua és un aparell compacte que purifica aigua pel consum humà i que la dispensa quan algú en necessita. El sistema que utilitzen aquestes fonts d’aigua tan pràctiques és molt senzill i eficient. Per aquesta raó són fàcils de fer servir. A més el seu manteniment et serà ben fàcil de dur a terme. 

Com funciona un dispensador d’aigua o una font d’aigua? 

Si et decideixes per un dispensador d’aigua de gamma mitjana, veuràs que consta d’una carcassa compacta. A dins es troben ubicats la major part dels seus components:   

  • Una petita canonada connectada a la xarxa d’aigua 
  • Un filtre de carbó activat que purifica l’aigua 
  • Un circuit, més llarg, de tub per l’aigua calenta 
  • Una resistència per escalfar l’aigua 
  • Un dipòsit d’aigua freda envoltat d’un serpentí amb refrigerant 
  • Un cartutx de CO₂ (anhídrid carbònic) per carbonatar l’aigua 
  • La connexió a la xarxa elèctrica 
  • Un sistema electrònic que activa les funcionalitats de l’aparell 

Tots elements i accessoris del sistema dispensador d’aigua es troben perfectament connectats, fent possible el correcte funcionament de l’aparell. 

Alguns dispensadors et poden proveir de quatre modalitats d’aigua 

L’aigua de la xarxa entra al dispensador passant, primer, pel filtre depurificació. Després omple els conductes per on haurà de circular, inclòs el dipòsit de l’aigua freda. Quan el dispensador s’engega, el serpentí amb refrigerant la va refredant. 

En el cas de l’aigua calenta, aquesta surt a temperatura alta gràcies al seu circuit escalfat per la resistència. 

Pel que fa a l’aigua amb gas, l’equip incorpora les bombolles en el moment que se’n fa l’ús. 

Finalment, tindràs l’aixeta d’aigua purificada a temperatura ambient

Totes les funcionalitats dels equips es poden controlar amb el dispositiu electrònic col·locat en una part visible del teu equip. Destacar, també,que les empreses especialitzades entractaments d’aigua compten amb diversos models:  

  • Dispensador d’aigua per a la llar 
  • Font d’aigua per les escoles
  • Equips per a centres esportius 
  • Un dispensador d’aigua per oficines 
  • Fonts d’aigua per al sector sanitari 

Diferents conceptes de dispensadors per atendre a tots els usuaris 

AiguaKm0. Està tenint molt èxit gràcies a la seva filosofia de respecte al medi ambient. Es tracta de l’obtenció d’aigua de la xarxa, purificada amb molta cura i presentada amb bon gust i disseny. Aquests dispensadors estan pensats per tota mena d’usuaris, però donen un especial protagonisme a la restauració.  

El dispensador d’aigua connectat a la xarxa. Tal vegada són les fonts d’aigua més habituals i es posen en llocs molt diversos: a casa, a una botiga o a una oficina. Fàcils de col·locar i sense ampolla d’aigua que els fa més sostenibles. L’aigua proporcionada està filtrada, per bé que no és tan pura com l’aigua Km0. 

Dispensadors d’aigua embotellada o fonts d’aigua. Es tracta dels primers models de dispensadors d’aigua coneguts, però el fet d’agafar l’aigua d’una gran garrafa el fa menys pràctic i sostenible. 

Fes un consum d’aigua responsable i honest 

Si encara no saps quina font d’aigua vols per casa teva o pel teu comerç, a Cota especialistes en Tractaments d’Aigua t’assessorem. Contacta ara amb nosaltres o visita’ns a Besalú, Girona.  

No esperis més i apunta’t a la filosofia de consum sostenible.