Volver al sitio

Construcció de piscines: comença a preparar la temporada d’estiu

16 de marzo de 2023

La construcció de piscines comença a ser habitual quan s'apropa la primavera... Perquè ja estem visualitzant el bon temps i a les llars on hi ha un jardí o terrassa creix la il·lusió de gaudir d'una temporada de bany increïble, tot l’estiu. Vols saber com preparar i portar a terme aquesta decisió de tenir piscina a casa? Queda't amb nosaltres que t'explicarem un pas a pas senzill.

Primer pas per a la construcció de piscines: quin tipus de piscines vols instal·lar?

El mercat ofereix, bàsicament, tres opcions de piscines entre les quals podràs triar la teva. Per poder saber quina prefereixes, t'interessa conèixer les característiques que té cada construcció.

Piscines d’obra: una construcció de piscines molt habitual

Aquestes són les que necessiten una excavació i una obra més complexa. Significa que el pressupost serà una mica més elevat. No obstant això, són equipacions que milloren molt el jardí dels habitatges i perduren en el temps. Normalment, es construeix l’estructura dins del forat excavat, però hi ha una altra opció: la possibilitat de col·locar una estructura prefabricada en polièster.

Piscines polièster: una de les millors opcions

Aquestes són piscines sense juntes, fàcils de netejar, sense risc de talls, ja que tenen una superfície completament llisa i polida, agradables al tacte. Poden suportar sense problemes les inclemències del temps, els raigs ultraviolats i els productes químics utilitzats habitualment per al manteniment de l'aigua de les piscines.

Segon pas: permisos i llicències municipals

Caldrà que t’informis de quins són els permisos d’obra que et demanarà el teu municipi; bàsicament és una llicència d'obres, municipal. En aquest sentit, serà interessant que consultis aquesta qüestió amb una empresa especialitzada en la construcció de piscines… Concretament a uns professionals que treballin a prop del teu domicili. El seu coneixement de la zona els permetrà informar-te sobre quines són les ordenances pel teu municipi, en concret.

A més, si encara no has acabat de decidir quina és la piscina vols, estaràs en el lloc ideal per veure totes les opcions. D'altra banda, aquestes empreses també poden ajudar-te amb el manteniment de la piscina.

Tercer pas: contractar una empresa especialitzada, per facilitar el manteniment de la piscina

El manteniment d’una piscina no és gens difícil de dur a terme. Tanmateix, sí que seria necessari aprendre una sèrie de tasques. Si tries bé l’empresa que et farà la piscina, tot serà més fàcil.

Amb aquests tècnics, a prop de casa, tindràs la tranquil·litat d'anar agafant pràctica: familiaritzar-te amb els productes de neteja i també fer un manteniment correcte i efectiu.

Si busques a uns especialistes en construcció de piscines, podem ajudar-te. Som Cota, experts en tractaments d’aigua i piscines. Contacta amb nosaltres, quan ho necessitis.