Volver al sitio
Quina és la importància dels decalcificadors d'aigua?
13 de noviembre de 2019

El que més que perjudica de manera rellevant la xarxa de canonades d’aigua i els aparells domèstics o industrials, és, sens dubte, el carbonat de calci, més conegut com la cal; d’aquí la importància dels descalcificadors d’aigua.

El correcte manteniment d’instal·lacions i aparells, depèn en gran manera d’un equip descalcificador de bona qualitat, degudament muntat, que eviti les avaries.

La importància dels descalcificadors és molt gran en territoris on la duresa de l’aigua és elevada. Aquest és el nostre cas, donat que Catalunya és un dels indrets on l’aigua té un índex més alt de cal i en conseqüència aquesta és molt dura. L’instal·lació de bons equips descalcificadors es fa imprescindible.

En aquest article t’explicarem quins avantatges té instal·lar un equip descalcificador a casa o a la feina. Preparat?

Com actua un descalcificador d’aigua

Solen ser equips compactes amb diferents capacitats i el seu sistema de descalcificació es basa en un intercanvi iònic que es produeix perquè l’aigua passa per un dipòsit amb resina que reté el carbonat de calci i el magnesi. Aquests descalcificadors realitzen de manera programàtica una regeneració periòdica de la resina captadora de cal, amb l’objectiu que el seu funcionament sigui sempre l’òptim.

En el moment de l’instal·lació, veuràs que els tècnics connecten l’aparell a l’entrada d’aigua i també faciliten la seva connexió a la xarxa elèctrica que precisen pel seu funcionament. Si el que desitges és un descalcificador que no consumeixi electricitat, pots adquirir un equip kinètic que funciona amb el moviment d’aigua del seu interior, donat que disposa de dos dipòsits en comptes d’un. El manteniment de tots aquests aparells és senzill i està molt automatitzat però no has d’oblidar que tindràs un servei tècnic a la teva disposició pel que necessitis.

Avantatges que proporciona un descalcificador d’aigua

El primer avantatge que notarà la teva família i tu mateix és una millora de la pell i el cabell. L’absència de carbonat de calci evita la sequedat a la dermis i una eventual picor al cabell també desapareix. La pell de tota la família se’n beneficia i també tindràs un estalvi considerable en cremes específiques per tractar aquestes dermatitis.

Estudis diversos demostren que les canonades i els conductes plens de cal en circuits com per exemple el de la teva calefacció, fa que aquesta necessiti fins a un 30% més d’energia per proporcionar la mateixa quantitat de calor. No només és important per aquesta qüestió, has de tenir present que les reparacions de canonades per l’acumulació d’aquest compost químic, són realment molestes i molt cares.

Pel que fa als aparells que es fan servir a la casa i que funcionen amb aigua; l’acumulació de cal augmenta exponencialment el risc d’avaria i s’espatllen sovint.  En conseqüència la vida útil dels teus electrodomèstics es redueix i torna a repercutir en la despesa familiar molt significativament.

A Cota Comercial Tècnica de l’Aigua, coneixem la importància dels descalcificadors, per això posem a la teva disposició els models més eficients. Trobaràs el millor assessorament i màxima garantia.