Volver al sitio

Una font d'aigua potable a l’oficina? Aigua on vulguis i com vulguis

6 de agosto de 2020

Una font d’aigua fresca de qualitat a la teva oficina. Una millora necessària i molt beneficiosa pels treballadors, que valoraran positivament una bona hidratació a la feina. A continuació te n'expliquem els seus avantatges.

Donat que aquesta és una qüestió afecta l’entorn laboral, has de saber que disposar d’aigua potable és una obligació de l’empresari. Aquest compromís empresarial apareix recollit en el “Real Decreto” 486/1997 del 17 d’Abril, en l’annex V. Fa referència a les mesures sobre seguretat i salut en l’àmbit laboral. En aquest sentit són molt pràctics les fonts d’aigua osmòtica purificada, que es poden instal·lar en llocs de fàcil accés.

A l'oficina, hi ha moments i especialment temporades, que és necessari prendre la precaució de fer una petita pausa. Queda demostrat que en diversos estudis que moltes hores seguides davant d’una pantalla d’ordinador pot repercutir en la salut del treballador. Una font d’aigua potable en el lloc de feina aportarà el confort necessari de les persones que hi treballen, augmentant el seu benestar.

Aquí et detallem els principals avantatges que obtindràs si instal·les un dispensador d’aigua a la teva oficina:

Major hidratació, menys fatiga

Donat que l’aigua és salut, fer una petita pausa i desplaçar-se per prendre un got d’aigua fresca és una rutina molt aconsellable. A més, beure sovintejadament, aporta la humitat necessària a les mucoses i als ulls i això és indispensable pels usuaris d’un ordinador.

L’aigua que es consumeix, acompanyada d’aquesta pausa fa disminuir el cansament i la fatiga, per donar pas a una sensació de major confort. Per la mateixa raó els treballadors de la teva oficina notaran una millora en la seva concentració després d’haver fet servir la font d’aigua fresca i haver-se hidratat convenientment.

Al contrari del que es podria pensar, no és tan recomanable posar a disposició dels teus treballadors màquines dispensadores de begudes ensucrades, tan perjudicials per a la salut de les persones. En canvi, una font d’aigua potable pot estar preparada per dispensar aigua calenta per fer infusions a l’hivern. És també una manera saludable d’hidratar-se.

Augmenta el benestar dels treballadors

Els teus treballadors se sentiran atesos en aquesta necessitat, si instal·les una font d’aigua potable de qualitat. De la mateixa manera, habilitar un espai de descans i desconnexió en el mateix ambient, proporcionarà benestar i ho valoraran. Els bons treballadors tindran una percepció positiva i això repercutirà en la seva voluntat de permanència a l'empresa.

Proporcionar descans, millora la productivitat

Existeixen estudis de departaments de recursos humans de grans empreses, que aconsellen dotar les oficines d’aquestes zones de descans. Per tant, és una mesura eficaç instal·lar una font d’aigua potable en un espai habilitat pel descans i desconnexió. Queda demostrat que, en millorar el benestar dels treballadors, la productivitat i eficiència augmenta perquè se senten més confortables. Veuràs com els treballadors s’impliquen més i prenen més de debò les seves responsabilitats al lloc de feina.

A Cota, estem a la teva disposició per trobar la font d’aigua més adient per la teva empresa. No esperis més, contacta amb nosaltres.